<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Felleskjøpet permitterer – frykter tøffe tider fremover

– Vi er inne i tøffere tider, og vi frykter det vil vare lenge, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure.

Publisert 14. nov. 2023
Oppdatert 14. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
VENTER TØFFERE TIDER: Konsernsjef Svenn Ivar Fure i Felleskjøpet Agri. Foto: Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri opplever svekkelse av lønnsomheten, noe som kommer av generelt store kostnadsøkninger, høyere rente og svak kronekurs. I tillegg førte årets ekstremvær med tørke og påfølgende flom til en dårlig kornhøst. 

Tar grep

Mandag fikk 18 ansatte i Felleskjøpets detaljhandel-divisjon permitteringsvarsel. I tillegg er 20 ledige stillinger for øvrig ikke erstattet som følge av ansettelsesstopp i divisjonen siden i sommer. Ansatte som jobber innenfor tonnvare og plantevern er skjermet, fremgår det av en melding fra selskapet.

Før helgen fikk alle ledere med personalansvar i konsernet informasjon om tiltakene som gjøres i et forsøk på å sikre lønnsomheten. Mandag og tirsdag gikk informasjonen ut til resten av selskapets ansatte.

Tøffe tider

– Vi er inne i tøffere tider, og vi frykter det vil vare lenge. Vi har over en periode tatt ned investeringene og lagernivåene. Nå justerer vi på bemanningen for å bedre lønnsomheten, sier konsernsjef Svenn Ivar Fure.

Umiddelbart innføres det ansettelsesstopp i hele selskapet, med unntak av stillinger i selskapskritiske posisjoner. Reisevirksomhet i selskapet innskrenkes ytterligere, og ledelsen oppfordrer til digitale møter der det lar seg gjøre. Grepene som tas nå kan bli etterfulgt av ytterligere tiltak for så sikre lønnsomheten.

Krevende

– Vi vet dette er krevende, men det er noe som må til for at vi skal komme oss gjennom markedssituasjonen som gjelder, sier Fure.

Dette er Felleskjøpet-avdelingene som berøres av permittering: Sarpsborg, Fornebu, Hamar, Fagernes, Dokka, Gausdal, Elnesvågen, Molde, Ålesund, Trondheim, Levanger, Klett, Steinkjer, Namsos og Tromsø.