<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kuttes prisene overalt: – Dette er øyeblikket

Priskuttene i høst har ført til flere kunder og økt salg. Nå utvides priskuttene til alle markeder.

Publisert 12. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
REVERSERER: Ingka Group, den største eieren av Ikea-varehus. Foto: Dreamstime

Ikea har allerede senket prisene i flere markeder etter hvert som inflasjonen har avtatt. Nå varsler møbelgiganten at prisene skal kuttes i alle markeder verden rundt der den har virksomhet, melder CNBC.

Målet skal være å reversere prisøkningene som ble lansert i 2022, i kjølvannet av prisfall på både transport og råmaterialer.

– Vi gjør dette i alle markeder der vi opererer, forklarer Tolga Öncü, retail-sjef i Ingka Group, den største eieren av Ikea-varehus, overfor CNBC.

– Dette er øyeblikket for selskaper som Ikea til å investere i prising fremfor lønnsomhet, sier han, og peker på at mange nå har «tynnere lommebøker».

Han viser også til at priskuttene som ble lansert i Europa i september, har ført til en økning i både salget og antallet kunder.

Reuters meldte i januar at Ingka investerte mer enn 1 milliard euro i priskutt bare mellom september og november i fjor, ifølge nyhetsbyrået.