<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet driftsresultatet

Handelskonsernet Jordanes leverte et sterkt første kvartal. 

Publisert 29. mai
Oppdatert 29. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
TALL: Jan Leif Bodd, konsernsjef i Jordanes, legger frem tall. Jens Ulltveit-Moe, selger av Umoe Restaurants Stig Sunde og Karl Kristian Sunde, hhv til venstre og i bakgrunnen. Foto: Iván Kverme

Jordanes rapporterer i dag sine resultater for første kvartal 2024.

Selskapet rapporterte omsetning på 1,66 milliarder kroner, opp 7,6 prosent fra i fjor. Driftsresultatet endte på 104 millioner, mer enn en dobling fra i fjor.

– Jordanes leverte nok et kvartal med vedvarende lønnsom vekst. I første kvartal 2024 leverte alle våre segmenter både omsetnings- og justert EBITA-vekst. Vi fortsetter å forbedre driften og oppnådde en vekst på 32 prosent fra året før i justert EBITA på gruppenivå, sier Jan Bodd, konsernsjef og medgründer av Jordanes.

Selskapet endte med et tap på 1 million kroner på bunnlinjen. Det som rammet selskapet hardt var ifølge notene i regnskapet finansielle poster, og spesielt renter. I tillegg tok valutatap en bit av bunnlinjen. Det er fremdeles opp fra minus 12 millioner i fjor.

Nettogjelden er på 3,6 milliarder kroner.