<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Møbelkjede unngår konkurs

Innskutt egenkapital og nedleggelse av butikker redder Home & Cottage fra konkurs.

Publisert 19. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
UNNGÅR KONKURS: Kriseutsatte Home & Cottage har gjennomført en restrukturering av selskapets balanse. FOTO: Stian Lysberg Solum

Øivind Tidemandsens møbel- og interiørkjede Home & Cottage har i flere måneder vært sterkt gjeldsbelastet og gikk i februar i forhandlinger om en rekonstruksjon av balansen.

Den samlede gjelden var på over 100 millioner kroner, fordelt på flere kreditorer.

Daglig leder og gründer Øivind Tidemandsen kan bekrefte at en løsning er på plass, ifølge DN.

Selskapet unngår dermed konkurs.

Løsningen innebærer et banklån til 25 millioner kroner og et egenkapitalinnskudd på 30 millioner kroner. Samtidig skal sentrallageret og en ukjent andel butikker avvikles, skriver rekonstruktør og Wikborg Rein- partner Leif Petter Madsen til DN.

Videre må kreditorer med usikret gjeld slette 90 prosent av gjelden, tilsvarende 80 millioner kroner. Banken, som har en pantesikret gjeld på 17 millioner kroner, vil dekkes fullt ut.

Ifølge DN, er det ukjent hvem som skyter inn ny kapital, men det opplyses at selskapet Hjem og Hytte Holding vil bli største eier av møbelkjeden. Dette selskapet eies av Tvedt-familien.

Siden oppstarten i 2009 har møbel- og interiørkjeden tapt til sammen over 140 millioner kroner. I 2022 sank omsetningen med over 13 prosent til 354 millioner kroner, og resultatet før skatt viste minus 24.9 millioner kroner.