<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Attraktiv risiko

Henriette Trondsen i Arctic Securities mener Europris har en attraktiv risikoprofil, men at det er få kortsiktige katalysatorer.

Publisert 16. okt.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
DEKKER EUROPRIS: Henriette Trondsen i Arctic Securities. Foto: Iván Kverme

I en analyse fra Arctic Securities skriver analytiker Henriette Trondsen at Europris har en attraktiv risiko- og avkastningsprofil, men at det er få kortsiktige katalysatorer. 

Hun forventer at driftsresultatet (ebit) for tredje kvartal vil være i tråd med konsensus, med en lik butikkvekst på 3 prosent i Norge, sammenlignet med 1 prosent i andre kvartal, støttet av detaljhandelsdata.

ÖoB vil fortsatt ha et driftsresultattap, og omstillingen av selskapet vil trolig ta tid, skriver hun. Med en prisinntjeningsmultippel (PE) for 2025 på 12-gangeren, som er lavere enn tilsvarende selskaper, gjentar Trondsen kjøpsanbefalingen og kursmålet på 76 kroner pr. aksje, men påpeker at en bedring i detaljhandelsmarkedet i Sverige i 2025 kan være en potensiell oppside.

Analysefakta

Aksje: Europris

Meglerhus: Arctic Securities

Anbefaling: Kjøp (Kjøp)

Kursmål: 76 (76)

Trondsen anslår at Europris vil rapportere inntekter på 3.280 millioner kroner i tredje kvartal, med et driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 444 millioner kroner og et driftsresultat på 177 millioner kroner, noe som er i tråd med konsensus. 

Hun påpeker videre at konkurrenter som Temu, Shein og TikTok ikke forventes å ha en vesentlig påvirkning på Europris' inntekter, ettersom over halvparten av selskapets omsetning kommer fra mindre konkurranseutsatte forbruksvarer.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.