<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Nanovector har valgt nytt styre

Nordic Nanovector har valgt et nytt styre etter den bitre aksjonærstriden den siste tiden.

Publisert 3. jan. 2023
Oppdatert 3. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 340 ord
Nordic Nanovector har stått i en bitter aksjonærstrid om selskapets fremtid. NTB

Det nye styret består av leder av aksjonærgruppen, Jon Magne Asmyr, som styreleder, samt Eddie Berglund og Tina Bjørnlund Bønsdorff som styremedlemmer. 

Det ble også valgt en ny valgkomité bestående av leder Hans Peter Bøhn, samt Jan-Tore Pedersen og Vegard Aavik.

Det opplyser selskapet tirsdag kveld i forbindelse med sin ekstraordinære generalforsamling. 

Aksjonærgruppen AG Nanovector og storeier North Energy har den siste tiden knivet om kontrollen av Nordic Nanovector. 

Jon Magne Asmyr, leder for aksjonærgruppa i Nordic Nanovector. Nå blir Asmyr styreleder i selskapet. Privat

På den ene siden av bordet fant man aksjonærgruppen AG Nanovector, som består av små og større aksjonærer med et mål om å forvalte verdiene i Nordic Nanovector på en best mulig måte. På motsatt side av bordet satt største aksjonær North Energy. 

Hadde mest makt

– Aksjonærgruppen har gjort en strålende jobb. Utover det har jeg ingen kommentar, sa talsmann for aksjonærgruppen Asmyr til Finansavisen tidligere tirsdag.

Før generalforsamlingen fremgikk det at AG Nanovector ved Asmyr hadde fullmakter, inkludert aksjer han eier selv, for 25,83 prosent av aksjene under generalforsamlingen. 

North Energy ved daglig leder Rachid Bendriss har på sin side fullmakter for 20,53 prosent.

Det betyr at AG Nanovector hadde mest makt under generalforsamlingen, en kontroll på knappe 4 prosentpoeng mer enn North Energy.

Styret og toppsjef går av

Under generalforsamlingen var valget av nytt styre og nominasjonskomité på agendaen, etter at det sittende styret og fungerende toppsjef og finansdirektør Malene Brondberg varslet at de ville gå av sist måned.

Den utløsende faktoren var at Nordic Nanovector-styret ble overkjørt i en ekstraordinær generalforsamling i begynnelsen av desember, der det skulle stemmes over forslaget om å fusjonere selskapet med APIM Therapeutics i Trondheim.

Nederlaget for styret var bare en vending i det som har vært en strabasiøs og kritisk periode for Nordic Nanovector, som som har sondert mulighetene etter at det avviklet kreftstudien Paradigme – selve bærebjelken i selskapet.

Nordic Nanovector-aksjen har falt 96 prosent. Mye av kursfallet er en direkte konsekvens av skuffende fremgang i lymfekreftstudien Paradigme.

Les mer om konflikten innad i Nordic Nanovector: