<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slakter kjøp og halverer kursmålet etter kollaps

Pareto Securities tar grep etter ArcticZymes' resultatvarsel i forrige uke og halverer kursmålet. 

Publisert 11. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
SLAKTER: Pareto Securities helseteam bestående av Peter Östling, Jan-Erik Borg, Ingeborg Magnusson, og Dan Akschuti. Foto: Pareto Securities

 

Biotekselskapet ArcticZymes Technologies la torsdag forrige uke frem et svært negativt resultatvarsel hvor omsetningen for fjerde kvartal ventes å ende på 28,3 millioner kroner. Det er hele 40 prosent under det Pareto Securities ventet: en topplinje på 47 millioner kroner.

For 2022 som helhet endte endte omsetningen på 137,2 millioner kroner, mens selskapets tidligere guiding var på var 155 millioner kroner – 11,5 prosent lavere enn guidingen. 

«Vil vil justere våre fjerdekvartalstall og 2022-tall deretter, og vi også ta en god titt på våre fremtidige estimater», skrev Peter Östling, analytiker i Pareto, i en oppdatering til sine kunder, og det har de nå gjort. 

Östling nedgraderer nå ArcticZymes til hold og halverer kursmålet til 50 kroner fra 95 kroner.

Det gir fortsatt en oppside på 11 prosent fra kursen i dag, men er langt under kursen før resultatvarselet kom. Aksjen har ligget mellom 60 og 110 kroner helt siden august 2020.

– Sånn er business

Konsernsjef Jethro Holter fortalte Finansavisen at selskapet har to virksomheter og at inntektsfallet i fjerde kvartal skyldtes Molecular Tools-delen av ArcticZymes som blir påvirket av lavere etterspørsel og utfordrende makroøkonomiske forhold. 

«Det er sånn det er å være i business. På lengre sikt er vi ikke bekymret. Vi er godt diversifisert i forskjellige markeder, har bred kundebase og produktportefølje», sa Holter til Finansavisen.