<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjennombrudd for sunnmøringer

Arctic Bioscience bruker rester fra sildefiletproduksjon til å utvikle psoriasis-medisin. Nå har selskapet fått grønt lys for fase IIb-studier i Storbritannia.

Publisert 12. jan. 2023 kl. 19.03
Oppdatert 12. jan. 2023 klokken 19.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
GRÜNDER: Hogne Hallaråker. Foto: Andreas Klemsdal

 

Britiske helsemyndigheter har godkjent Arctic Biosciences søknad om kliniske fase IIb-studier av HRO350, går det frem av en børsmelding torsdag. Søknaden ble børsmeldt 10. oktober i fjor.

HRO350 er selskapets produktkandidat rettet mot pasienter med mild til moderat psoriasis, og er basert på silderogn brukt av rester fra sildefiletproduksjon.

«Dette er en stor, regulatorisk milepæl i utviklingsprogrammet for HRO350», skriver Arctic Bioscience som før jul satte spaden i jorda for et produksjonsanlegg i Hovdebygda i Ørsta på Sunnmøre.

Første pasient nå i januar?

Søknaden fikk tommel opp fra flere britiske instanser, både Health Research Authority (HRA), Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) og UK Research Ethics Committee (REC). 

Arctic Bioscience jobber nå med å aktivere stedene hvor studiene skal finne sted, og venter innrullering av den første pasienten senere denne måneden.

Selskapet har i tidligere børsmeldinger skrevet at psoriasis har en utbredelse på 2-6 prosent av befolkningen i vestlige land, hvorav rundt 90 prosent rammes av den mild til moderate formen.

Dette tilsvarer rundt 21 millioner psoriasis-pasienter basert i USA og de fem største EU-landene.