<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nykode inngår ny avtale for studie med kreftvaksine

Nykode Therapeutics har nå fått GOG Foundation med på nytt kreftvaksinestudie i USA.

Publisert 10. feb. 2023
Oppdatert 10. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
NYKODE-SJEF: Michael Engsig. Foto: Vaccibody

 

Nykode Therapeutics har inngått en avtale med amerikanske GOG Foundation om gjennomføring av en studie for avansert livmorhalskreft med kreftvaksinen VB10.16 i USA, opplyses det i en børsmelding.

– Vi er glade for å samarbeide med GOG Foundation, en ledende organisasjon med unik kompetanse for å få frem nye behandlinger til pasienter. GOG har en lang historikk fra å jobbe med innovative selskaper, sykehus og amerikanske helsemyndigheter. Rådene og støtten fra GOG Foundation vil øke kvaliteten og tilrettelegge gjennomføringen for å få VB10.16 til pasienter, sier Nykode-sjef Michael Engsig i en kommentar.

Oppstart av studien er ventet i årets siste kvartal, og vil bestå av pasienter hvor kreften har utviklet seg etter første immunterapi. Det kan ifølge selskapet potensielt danne grunnlag for en såkalt produktregistrering, og dermed muliggjøre at kreftvaksinen kommer raskere på markedet.

Foreløpige data fra en europeisk fase 2-studie med den samme kreftvaksinen hos livmorhalskreftpasienter viser delvis eller fullstendig respons hos 30 prosent av pasientene som tidligere er behandlet med én eller to behandlingslinjer.

– Basert på de positive foreløpige dataene – og i tråd med vår strategi med registreringsstudier – ser vi frem til å starte studien i USA. Den er innrettet for å gi en rask vei til å gjøre VB10.16 tilgjengelig for pasienter, sier Chief Development Officer i Nykode, Klaus Edvardsen.