<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BerGenBio: Kontantposisjon på 73 millioner kroner

Mandag presenterer BerGenBio nye data fra to studier, i tillegg til å opplyse om kontantposisjonen ved utgangen av første kvartal.

Publisert 15. mai 2023 kl. 11.39
Oppdatert 15. mai 2023 klokken 11.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord
OPPLØFTENDE FUNN: Datasettene øker sannsynligheten for suksess i BerGenBios hovedstudie på lungekreft i førstelinje. Foto: NTB Scanpix/MG

 

Biotekselskapet BerGenBios kontantposisjon ved utgangen av første kvartal 2023 var 73 millioner kroner. Det sier finansdirektør Rune Skeie i BerGenBio under en markedsoppdatering mandag.

I tillegg til dette har selskapet aksjelånefasiliteten med Meteva AS på 100 millioner kroner som pr. i dag ikke er trukket på, legger finansdirektøren til, ifølge TDN Direkt.

Historisk netto «cash burn» har vært på rundt 70 millioner kroner i snitt pr kvartal, og fremover forventes cash burn å bli betydelig lavere, ifølge Skeie.

Til sammenligning var selskapets kontantposisjon på 367,8 millioner ved utgangen av første kvartal 2022.

Aksjen stiger 2 prosent mandag, men er ned nesten 90 prosent det siste året.

Presenterer nye data

Videre presenterer BerGenBio nye data fra to av sine studier. Ledelsen peker på at datasettene øker sannsynligheten for suksess i selskapets hovedstudie på lungekreft i førstelinje.

– Det vi har lært fra disse to fase 2-studiene styrker utvilsomt optimismen til det viktige arbeidet vårt innen førstelinje-behandling av ikke-småcellet lungekreft, som er den studien selskapet fokuserer på fremover, sier Martin Olin, adm. direktør i BerGenBio.

I den ene studien blir selskapets legemiddelkandidat bemcentinib undersøkt i andrelinje med PD-L1-hemmeren pembrolizumab (markedsført av MSD som Keytruda) til behandlingen av ikke-småcellet lungekreft (NSCLC). BerGenBio la frem tidlige topplinjedata for studien i februar, og nå understøtter ytterligere data i studien at det har vært gjort oppmuntrende funn.

I den andre studien presenterer BerGenBio topplinjedata fra andrelinje-studien av bemcentinib som monoterapi og i kombinasjon med lavdose cytarabin (LDAC) hos personer med tilbakevendende, refraktær akutt myelogen leukemi (AML), samt MDS.Datasettet indikerer at AXL-hemming med bemcentinib forbedrer behandlingsutfalletogså for disse typer kreft.

Vil hente opptil 250 mill.

I april kunngjorde BerGenBio at de vil hente opptil 250 millioner kroner i en delvis garantert fortrinnsemisjon med hjelp fra Arctic Securities og Carnegie.

Flere investorer har på forhånd forpliktet seg til å tegne seg for aksjer i emisjonen. Forslaget skal gjennom ordinær generalforsamling 22. mai.

– I all hovedsak vil kapitalen brukes til utviklingsløpet vårt innenfor ikke-småcellet lungekreft. I denne studien forventer vi å presentere vesentlige nyheter det neste halvannet året, sier Olin.