<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det vil jeg advare sterkt mot

Publisert 2. juni 2023 kl. 07.38
Oppdatert 2. juni 2023 klokken 11.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Hegnar: – Det vil jeg advare sterkt mot
Noen ganger kan det dukke opp arbitrasjemuligheter – en strategi som går ut på å utnytte prisforskjeller i markedet. Nå skjer det i BerGenBio, opplyser investeringsdirektør Robert Næss i Nordea. Aksjen sluttet på 36,25 øre torsdag, mens tegningsrettene sluttet på 1,91 øre. Det betyr at man kan kjøpe aksjen på vanlig måte, eller man kan kjøpe én tegningsrett for 1,91 øre, som gir retten på å kjøpe én aksje til 10 øre. Deretter kan man selge aksjen for 36,25 øre på børsen, forutsatt at denne kursen holder seg frem til de nye aksjene kan handles den 20. juni. Men det er ikke sikkert. – Robert Næss kan sikkert gjøre den øvelsen. Han kan kjøpe og selge. Han er god, men at en alminnelig interessert aksjeinteressert skulle kjøpe den aksjen og prøve på det – det vil jeg advare sterkt mot, sa Trygve Hegnar i Økonominyhetene.

Noen ganger kan det dukke opp arbitrasjemuligheter – en strategi som går ut på å utnytte prisforskjeller i markedet. Nå skjer det i BerGenBio, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til Finansavisen.

Aksjen sluttet på 36,25 øre torsdag, mens tegningsrettene sluttet på 1,91 øre.

Det betyr at man kan kjøpe aksjen på vanlig måte, eller man kan kjøpe én tegningsrett for 1,91 øre, som gir retten på å kjøpe én aksje til 10 øre.

Deretter kan man selge aksjen for 36,25 øre på børsen, forutsatt at kursen holder seg frem til de nye aksjene kan handles den 20. juni. Men det er ikke sikkert.

– Robert Næss kan sikkert gjøre den øvelsen. Han kan kjøpe og selge. Han er god, men at en seer eller alminnelig aksjeinteressert skal prøve på det – det vil jeg advare sterkt mot, sa Trygve Hegnar i Økonominyhetene.