<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Nykode skylder 330 mill. i skatt

Norske skattemyndigheter sier seg ikke enig i hvordan Nykode har bokført enkelte inntekter.

Publisert 23. okt. 2023
Oppdatert 23. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
TVIST: - Vi er uenige med de norske skattemyndighetene i dette tilfellet, sier adm. direktør Michael Engsig i Nykode. FOTO: Iván Kverme

 

Det norske bioteknologiselskapet Nykode Therapeutics betaler 30 millioner dollar til norske skattemyndigheter mens det venter på utfallet av en kommende anke.

Skattebetalingen har sitt opphav i at norske skattemyndigheter har stilt spørsmål ved selskapets bruk av skattepliktig gevinst- og tapskonto for up-front betalinger i henhold til en lisensavtale som ble inngått i 2020, og om betalingene skal behandles som skattepliktig inntekt i sin helhet i 2020.

I dag har de norske skattemyndighetene i en formell avgjørelse gjentatt sitt synspunkt - det mener at betalingene skal behandles som skattepliktig inntekt i sin helhet i 2020.

Nykode og deres eksterne rådgivere mener på sin side at bruken av skattepliktig gevinst- og tapskonto er riktig behandling.

– Vi er uenige med de norske skattemyndighetene i dette tilfellet og har mottatt bekreftelse fra ledende eksterne skatteeksperter som støtter vår bruk av skattepliktig gevinst- og tapskonto som riktig behandling. Vi har vært forberedt på dagens resultat som en mulig scenario, og det vil derfor ikke endre noen av Nykode's operative planer for å gjennomføre selskapets strategi de kommende årene, sa adm. direktør Michael Engsig i Nykode Therapeutics.

Nykode Therapeutics hadde en kontantbeholdning på 174 millioner amerikanske dollar ved utgangen av andre kvartal 2023.