<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere rømmer Ultimovacs

Stein Erik Hagen og Kjetil Jansrud er blant dem som har solgt seg helt ut etter kurskollapsen.

Publisert 12. mars
Oppdatert 12. mars
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 400 ord
SELGER: Stein Erik Hagen solgte først 1 millioner aksjer i Ultimovacs etter kurskollapsen forrige uke. Nå er han helt ute. Foto: NTB

Torsdag forrige uke kollapset Ultimovacs-aksjen på børs etter nedslående nyheter. Hudkreftstudien, som er den investorer og analytikere har hatt mest tro på, viste at selskapets vaksine ikke har hatt noen effekt. Aksjen smalt følgelig tilbake 92,7 prosent.

Samme dag kom det en flaggemelding om at nest største eier, Stein Erik Hagen-kontrollerte Canica, hadde solgt 1 million aksjer og dermed havnet under flaggegrensen på 5 prosent. 

Etter salget satt investoren igjen med 1,7 millioner aksjer og en eierandel på 4,96 prosent, noe som vil si at Ultimovacs ikke behøvde å børsmelde om ytterligere nedsalg fra Hagen.

Ferske aksjonærlister tirsdag viser at han nå er helt ute av biotek-selskapet. Hagen fikk drøyt 20,6 millioner kroner for sine resterende aksjer.

Jansrud ute

I dag er det også klart at flere har kastet kortene i aksjen. Tidligere alpinist Kjetil Jansrud har vært en aktiv aksjonær i Ultimovacs, men har nå solgt alle sine 50.000 aksjer.

Hans verditap beløper seg til drøye 6 millioner kroner.

HELT UTE: Tidligere alpinist Kjetil Jansrud taper millioner på kurskollapsen i Ultimovacs. Foto: NTB

– Trist med Ultimovacs. Men aller mest trist for pasientene etter så gode fase 1 data og lovende NIPU data! Selskapet har flere studier, og håper de lykkes bedre – men dette var nok det avgjørende punktet dessverre, sa Jansrud til Finansavisen torsdag.

Investor Kristian Falnes har også solgt 52.500 aksjer, og sitter nå igjen med 77.500 aksjer.

Tapte 300 mill.

Finansavisen har beregnet Hagens tap i Ultimovacs til nærmere 300 millioner kroner. Ultimovacs-aksjekursen stengte i 118,80 kroner før resultatene fra studien sendte den ned til 8,70 kroner torsdag.

Flere profilerte investorer og styremedlemmer har solgt seg ut en etter en de siste dagene. Det gjelder blant annet Sundt-familien  og storaksjonær Watrium.

Styremedlem Ketil Fjerdingen har solgt nesten en million aksjer i Ultimovacs til 8,8 millioner kroner. Før kollapsen var aksjene verdt over 118 millioner. Nå har Fjerdinger 400.000 aksjer i Ultimovacs.

Bjørn Rune Gjelsten, som er største eier, blir imidlertid sittende i ro. Hans papirtap i biotek-selskapet er på over 700 millioner kroner.

– Krise

Det var vinn eller forsvinn-stemning før resultatene for hudkreftstudien ble kjent. Torsdag var det sistnevnte som ble tilfellet. 

– Det er krise for selskapet, sa analytiker Geir Hiller Holom i DNB Markets etter at resultatene ble kjent.

Fredag sablet han ned kursmålet fra 200 til 4 kroner, og gikk fra en kjøps- til salgsanbefaling på aksjen.