<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pillen som kan utfordre Wegovy

Structure Therapeutics tester slankepille i samme klasse som Novo Nordisk-bestselgerne Ozempic og Wegovy. Fase 2-studier viste 6-10 prosent vekttap i løpet av tre måneder.

Publisert 4. juni
Oppdatert 4. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 473 ord
UTFORDRES: Novo Nordisk, her fra et av deres laboratorier i Malov, Danmark. Foto: Bloomberg

Amerikanske Structure Therapeutics smalt opp mer enn 54 prosent i USA mandag etter kunngjøringen av lovende fase 2a-studier for sin slankepille GSBR-1290.

Pasientene som tok pillen gikk i gjennomsnitt ned 6,2 prosent i vekt i løpet av tre måneder, mens én av tre som tok pillen én gang om dagen mistet minst 10 prosent av kroppsvekten.

I en separat studie som skal vurdere GSBR-1290 i en ny tablettform, gikk pasientene ned i vekt med i snitt 6,9 prosent på tre måneder.

– Er godt rustet

Akkurat som Novo Nordisk-bestselgerne Ozempic og Wegovy er GSBR-1290 i GLP-1-klassen, altså at den stimulerer produksjonen av hormoner som forårsaker vekttap ved å redusere appetitten – men i et format som lett kan inntas oralt og ikke i sprøyteform.

UTFORDRES: Eli Lilly og deres slankemedisin Zepbound. Foto: Bloomberg

Eksplosiv etterspørsel og produksjonsbegrensninger har medført mangel på Wegovy og andre medisiner mot fedme, men Structure Therapeutics ser ikke for seg slike problemer. 

– Vår storskala produksjonsprosess ventes å være godt rustet til å møte den antatte globale etterspørselen, sier Structure-sjef Raymond Stevens ifølge pressemeldingen selskapet sendte ut mandag.

Som andre legemidler i klassen følger også GSBR-1290 med bivirkninger som kvalme og oppkast, og 5-10 prosent av pasientene falt ut av Structures studier grunnet slike bivirkninger.

Varslet emisjon

Det amerikanske selskapet planlegger nå en fase 2b-studie av GSBR-1290-pillen. Studien vil omfatte 300 pasienter og vil gå over ni måneder med oppstart i fjerde kvartal i år. 

Etter stengetid på Wall Street mandag varslet Structure Therapeutics en emisjon på 8 millioner ADS-er (American Depositary Shares), der hver ADS representerer tre ordinære aksjer. Kursen er foreløpig ikke kjent. ADS-en sto i 52,74 dollar da handelen stengte mandag, tilsvarende en prising av selskapet på 2,5 milliarder dollar.

Halvannen time før børsåpning tirsdag er kursoppgangen på nesten 5 prosent til 55,20 dollar. 

UTFORDER: Structure Therapeutics-sjef Raymond Stevens. Foto: LinkedIn

«Basert på resultatene etter tre måneders behandling, leverer GSBR-1290 overbevisende effekt, og pillen ser ut til å kunne sammenlignes med Eli Lillys slankepille orforglipron», skrev Leerink Partners-analytiker David Risinger ifølge Marketwatch i et notat mandag.

Leerink Partners var en av tilretteleggerne i emisjonen, ved siden av Goldman Sachs, Morgan Stanley, Jefferies, Guggenheim Securities og BMO Capital Markets.

– Undervurdert

JP Morgan karakteriserte i mai Structure Therapeutics som en oversett aktør i GLP-1-markedet. Analytiker Hardik Parikh vurderte det slik at selskapet kan utfordre størrelser som Eli Lilly.

«Vi tror muligheten for GLP-1-medisiner inntatt oralt er undervurdert og tror dette markedet kan generere 30 milliarder dollar i salg innen 2035. Structures ledende produktkandidat er et «pure play»-alternativ for denne muligheten, og selv en liten markedsandel vil gi støtte til betydelig oppside i aksjen», skrev Parikh i en oppdatering ifølge CNBC

Analytikeren tok opp dekning av aksjen i mai, med kjøpsanbefaling og kursmål 65 dollar. Dette indikerte da en oppside på over 80 prosent, men mye av dette ble altså tatt ut med mandagens kraftige oppgang.