<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dansk børsgigant når ny toppnotering

Novo Nordisk stiger til ny toppnotering etter at slankemedisinen Wegovy ble godkjent i Kina. DNB Markets tror aksjen skal stige enda mer.

Publisert 25. juni
Oppdatert 25. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
GODKJENNES I KINA: Novo Nordisk sin slankemedisin Wegovy FOTO: Bloomberg

Novo Nordisk har fått godkjennelse for det vektreduserende legemiddelet Wegovy i Kina, skriver selskapet i en pressemelding.

Nyheten sender aksjekursen til børsgiganten over 1.000 danske kroner på børsen i København for første gang siden aksjesplitten i høst.

Etter børsoppgangen er Novo Nordisk verdt over 3.400 milliarder danske kroner, eller nesten 5.200 milliarder norske kroner.

DNB Markets publiserte tirsdag en ny oppdatering på Novo Nordisk hvor kursmålet økes fra 1.100 til 1.200 danske kroner, hovedsakelig på grunn av forventninger om høyere salg av slankemedisiner.

Attraktivt marked 

Over halvparten av Kinas befolkning faller inn under kategoriene «overvektig» eller «fedme», ifølge en rapport landets nasjonale helsekommisjon ga ut i 2020, skriver CNBC

Legemiddelet vil i utgangspunktet bli tilgjengelig for pasienter med en BMI på 30 eller høyere, i tillegg til en vektrelatert følgesykdom.

Selskapets diabetesmedisin, Ozempic, ble godkjent i Kina i 2021. I fjor så selskapet en dobling av salget av dette legemiddelet i Kina-regionen.

Eksplosjon i salg av slankemedisiner 

Slankemedisiner har tatt verden med storm, og den enorme etterspørselen har gjort Novo Nordisk til Europas mest verdifulle selskap. 

Som følge av at Wegovy ble godkjent for salg i det amerikanske markedet, økte selskapet inntjeningen ytterligere med nesten 30 prosent i første kvartal 2024.  

Selskapet har hatt utfordringer med å møte den stadig økende etterspørselen, og mandag kveld ble det kunngjort at de vil investere 43 milliarder kroner i USA for å øke kapasiteten.