<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkem vil hente kapital

Usikret lån med flytende rente skal gi Elkem et friskt pust av ny kapital. 

Publisert 23. des. 2022
Oppdatert 23. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
ELKEM: Henter kapital.  Foto: Elkem

Det fremgår av en børsmelding fredag at silisiumsprodusenten Elkem plasserer to usikrede lån til en samlet verdi på 200 millioner euro - overkant av 2 milliarder norske kroner - i det såkalte Schuldschein-markedet. 

Prisingen på hvert av de to respektive lånene blir som følger: 

Første transje har en hovedstol på 165 millioner euro og skal løpe over fire år med flytende renter, hvor kostnaden av lånet settes til seks måneder Euribor pluss 1,50 prosentpoeng. 

Den andre transjen utgjør de resterende 35 millionene euro, hvor løpetid er satt til seks år med seks måneders Euribor pluss 1,75 prosentpoeng. 

Euribor - Euro Interbank Offered Rate - betegner en justert rente etter hva det i gjennomsnitt tilbys ved usikrede lån i Euro-sonen. 

I skrivende stund ligger seks måneders flytende Euribor på 2,696 prosent. Med det blir kostnaden til hvert av de respektive lånene 4,196 -og 4,46 prosent, henholdsvis. 

Videre opplyses det om at hovedformålet ved potensiell kapital blir generelle finansielle oppgaver, samt refinansiering av tidligere Schuldschein-lån selskapet har utestående. 

Tilretteleggere for kapitalplasseringen er den nordiske investeringsbanken SEB, samt franske Natixis.