<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har funnet erstatter i Saga Pure

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Saga Pure har funnet en erstatter til sjefsrollen etter at Bjørn Simonsen gikk før jul.

Publisert 12. jan. 2023
Oppdatert 12. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
FÅR INN NY KONSERNSJEF: Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Saga Pure har flyttet Espen Lundaas fra rollen som finansdirektør til ny konsernsjef. Foto: Iván Kverme

 

Nåværende finansdirektør Espen Lundaas blir ny midlertidig konsernsjef i Saga Pure. Lundaas har hatt flere roller i selskapet siden 2013 og har erfaring fra Ferncliff-systemet til Øystein Stray Spetalen. Tore Jakob Berg vil ta over jobben som midlertidig finansdirektør. Han er i dag regnskapssjef i Saga Group.

22. desember i fjor varslet Saga Pure at Bjørn Simonsen går av som toppsjef. Begrunnelsen som ble gitt var at selskapet nå skal utvide investeringsmandatet til også å gjelde kriserammede selskaper, såkalte distressed assets. Avgjørelsen kom etter et kursfall i Saga Pure-aksjen på nesten 50 prosent i fjor.

Droppet planer

Etter planen skulle nysatsingen ledes av Håkon R. Fure og gå på børs i første kvartal i år, med 500 millioner kroner i kontanter. Noteringsplanene ble lagt på hylla, og styret bestemte seg heller for at Saga Pure får utvidet investeringsmandatet.

«Det er strategiske vurderinger og ingen dramatikk i dette. Planen var å dele selskapet i to, men vi ser at det kan by på noen utfordringer å børsnotere et investeringsselskap som kun har en kontantbeholdning. Finanstilsynet vil ikke ha slike SPAC-selskaper (blankosjekkselskap, red.anm.), så da må du ha innhold i selskapet utover kontanter», sa styreleder i Saga Pure Martin Nes til Finansavisen i høst.