<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjødselprisene faller ytterligere

Prisen på granulert urea fra Egypt fortsette ned ytterligere fem prosent denne uken, til 438 dollar pr tonn.

Publisert 27. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord

 Globale ureapriser har hatt en negativ trend siden september i fjor og er nå nær nivåene i andre kvartal 2021, ifølge Pareto Securities.

Med de fleste markeder stille, fortsetter Europa og USA tiltrekke seg skipninger mens lavsesong i Brasil driver etterspørselen ytterligere ned.

Kinesiske tall for urea- og DAP-eksport for desember var uventet høye, og presset de globale ureamarkedene ned på ukentlig basis. Det ser imidlertid ikke ut til å ha kommet noen offisielle kunngjøringer om opphevelse av strenge eksportrestriksjoner, noe som gir usikkerhet om fremtidig tilgjengelighet, noterer ADM. Rapporter indikerer ifølge Pareto Securities at store volumer på opptil 250.000-300.000 tonn prillet urea ble godkjent for eksport før slutten av fjoråret i påvente av indisk etterspørsel.

JP Morgan skriver at de seneste nitrogenprisene reflekterer et svakt ammoniakkmarked, og tror at lavere breakeven-priser på ammoniakk for høykostnadsprodusentene i Europa presser nitrogenmarkedene lavere.

Investeringsbanken ser ingen tegn til anbud på store volumer fra India. Etterspørselen for inneværende sesong ser ut til å være tilfredsstilt av innenlandsk produksjon og lagre, ifølge Pareto.

«Fremtidig anbud vil være for å påfylle lagrene for neste sesong, noe som indikerer at det ikke er noe umiddelbart hastverk. Selv om et volum på mellom 1,2 og 1,5 millioner tonn virker sannsynlig», skriver Pareto.

Yara Internationals run rate-EPS ligger fortsatt på rundt åtte dollar pr aksje, ettersom lavere gasskostnader fortsatt oppveier fallet i gjødselprisene, skriver Pareto.

TDN Direkt