<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oceanwood sender kjøpssignaler

Et signal om at aksjekursen er for lav, mener en analytiker, etter at Oceanwood har kjøpt seg ytterligere opp i Norske Skog-aksjer denne uken. 

Publisert 3. feb. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord
KJØPER SEG OPP: Oceanwood og forvalter John Chiang har denne uken kjøpt Norske Skog-aksjer for 11 millioner kroner. Chiang er også styreleder i Norske Skog. I bakgrunnen konsernsjef Sven Ombudstvedt og konserndirektør Lars P. S. Sperre. Foto: Iván Kverme

Det London-baserte forvaltningsselskapet Oceanwood Capital Management ble den store vinneren da Norske Skog gikk konkurs i 2017. Oceanwood hadde posisjonert seg i de sikrede obligasjonene, og ble papirselskapets klart største eier da gjelden ble konvertert til aksjer.

Etter at Norske Skog gjenoppsto på Oslo Børs høsten 2019 har det vært forventninger om at forvaltningsselskapet skulle selge seg ut av Norske Skog. Rett før jul i 2021 solgte også Oceanwood aksjer for en halv milliard kroner, og reduserte sin eierandel til 28,5 prosent. Aksjesalget ble gjort til kurs 38 kroner.

Sommeren 2022 trykket Oceanwood igjen på salgsknappen. Denne gangen cashet forvaltningsselskapet inn 759 millioner kroner gjennom å selge 11 millioner aksjer til kurs 69 kroner. Deretter har imidlertid Oceanwood sittet stille i båten.

KLJØP: Analytiker Ole-Petter Sjøvold i Sparebank 1 Markets har et kursmål på 110 kroner på Norske Skog. FOTO: PRIVAT

– Det har vært forventninger i markedet til at Oceanwood skulle selge seg ned, og det har lagt litt press på aksjekursen, sier analytiker Ole-Petter Sjøvold i SpareBank 1 Markets.

Sender et signal

Men i stedet for å selge seg ytterligere ned, har Oceanwood denne uken kjøpt Norske Skog-aksjer ved to anledninger. Begge gangene er det kjøpt 80.000 aksjer, og snittkursen er rett i underkant av 70 kroner. Kjøpene gjøres dermed til omtrent den samme kursen som aksjesalget for under seks måneder siden.

Totalt har Oceanwood brukt 11 millioner kroner på den lille oppjusteringen.

– Det virker som Oceanwood vil signalisere til markedet at de ikke kommer til selge seg ned på dagens kurs, sier analytiker Ole-Petter Sjøvold i SpareBank 1 Markets.

Totalt sitter Oceanwood med Norske Skog-aksjer for nærmere 1,2 milliarder kroner.

Fredag ettermiddag var Norske Skog-aksjen opp 2,5 prosent til 72 kroner. Alle de seks analytikerne, som ifølge Bloomberg dekker selskapet, har en kjøpsanbefaling. Det gjennomsnittlig kursmålet er på nesten 100 kroner.