<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hexagon Purus henter penger – Mitsui tegner seg for 500 millioner

Hexagon Purus vil hente penger gjennom konvertible obligasjoner og en rettet emisjon. I tillegg er selskapet i avanserte samtaler med Hino Trucks om en langtids distribusjonsavtale om levering av elektriske heavy-duty lastebiler til USA.

Publisert 1. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Hino Motors Manufacturing batteridrevne lastebil. Hino er Toyotas lastebilselskap i Nord-Amerika. Foto: Hexagon Purus

 

Lastebilene vil eksklusivt distribueres gjennom utvalgte selgere i Hinos salgsnettverk, ifølge en melding.

Kjøretøyene er forventet å basere seg på Hinos XL 4x2 traktor-understell. I tillegg utstyres de med Hexagon Purus' nullutslippsteknologi, som inkluderer batterisystemer, hjelpemoduler, kraftmoduler og programvare for kjøretøy.

Avtalen anslår leveranse av opp mot 10.000 lastebiler innen 2030, og avtalen kan ha en verdi opp mot 2 milliarder dollar, tilsvarende 20,8 milliarder norske kroner.

Henter penger

Hexagon Purus hadde mye på hjertet etter stengetid onsdag.

Etter Hino-meldingen, annonserte Purus at de vurderer å tilby konvertible obligasjoner til en verdi av 700-800 millioner. I tillegg vil selskapet hente 350 til 450 millioner gjennom en rettet aksjeemisjon.

Mitsui har tegnet seg for 500 millioner kroner i den rettetede emisjon. I tillegg har selskapene inngått en intensjonsavtale om ytterliggere investeringer fra Mitsui for opp til 1,5 milliarder kroner over de neste årene. Hexagon Purus' største aksjonær, Hexagon Composites, vil ikke delta emisjonene.

Purus ABG Sundal Collier og BNP Paribas som tilretteleggere. 

De konvertible obligasjonene er strukturert som femårs senior usikret konvertibel obligasjon med en fast rente på 6 prosent som betales halvårlig gjennom utstedelse av tilleggsobligasjoner. Konverteringsprisen er satt til en premie på 25 prosent til den laveste av kursen i den rettede aksjeemisjon eller fem dagers volumveid gjennomsnittskurs på selskapets aksjer for perioden til og med 1. mars 2023, melder TDN Direkt.