<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mercedes satser på gjenvinning

Mercedes skal bygge et nytt gjenvinningsanlegg for elbilbatterier. 

Publisert 5. mars 2023
Oppdatert 7. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
MILJØVENNLIG: Mercedes-Benz har lagt ned første sten i det som skal bli deres nye gjenvinningsanlegg i Kuppenheim i Sør-Tyskland. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz la ned første grunnstein for sitt nye gjenvinningsanlegg i Kuppenheim i Baden-Württemberg, samme tyske delstat som bilprodusenten har hovedkontor.

Pilotprosjektet vil ha en årlig kapasitet på 2.500 tonn og vil bidra til produksjonen av mer enn 50.000 batterimoduler for elbiler i året, skriver Reuters. 

De resirkulerte batteriene vil komme fra testbiler og startbatterier, og pilotprosjektet vil ha en årlig kapasitet på 2.500 tonn. Prosjektet vil bidra til produksjonen av mer enn 50.000 batterimoduler for elbiler i året og hvis det viser seg å være en suksess, kan produksjonsvolumene økes, skriver Reuters.

– Vi sender et viktig signal om innovasjonsstyrken i Baden-Württemberg og Tyskland for bærekraftig elektromobilitet, sier Jörg Burzer, konserndirektør for produksjon- og forsyningskjedestyring.

Ifølge Reuters drives anlegget på Kuppenheim allerede klimanøytralt med hjelp av solenergi og grønn strøm, mens den nye pilotprosjektet vil bli finansiert som en del av et vitenskapelig forskningsprosjekt av den tyske regjeringen. 

Også myndighetene i Baden-Württemberg er fornøyde med at Mercedes bygget et gjenvinningsanlegg for bilbatterier i delstaten. 

– Dette er spesielt viktig med tanke på den begrensede tilgjengeligheten av viktige råvarer som er etterspurt, som litium, kobolt og nikkel, sier Thekla Walker, miljø-, klima- og energiminister i delstaten, som representerer partiet De Grønne.