<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg Maritime melder om kontrakt på 120 millioner kroner

Kongsberg Maritime leverer design, ingeniør-tjenester og utstyr på tre metanolklare og vindassisterte tankskip for Tärntank.

Publisert 28. mars 2023
Oppdatert 28. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
NY KONTRAKT: Kongsberg Maritime skal levere design, tjenester og utstyr til nye tankskip for Tärntank. Illustrasjon: Kongsberg Gruppen

 

Kongsberg Maritime skal levere design, ingeniørtjenester og utstyr til tre metanolklare tankskip som bygges for danske Tärntank. Tärntank opererer som tankskipsoperatør i Nordsjøen og Østersjøen, og fartøyene som skal bygges er avanserte skip som ved hjelp av vindassistert teknologi, i tillegg til Tärntanks egne batteridrevne hybride løsninger, vil operere med lavt utslipp.

De nye skipene bygges hos China Merchants i Yangzhou og skal leveres i 2025.

I tillegg til design og ingeniørtjenester skal Kongsberg Maritime levere en utstyrspakke bestående av blant annet styremaskin, ror, propeller, sidepropell, integrerte automasjonssystemer, kontrollsystemer for propulsjon og dekksmaskineri. 

120 millioner

Ifølge Kongsberg Gruppen har kontrakten en verdi på 120 millioner kroner.

– Denne kontrakten markerer Kongsberg Maritime som en foregangsleverandør når det gjelder å designe lavutslipps- og bærekraftige løsninger for skipsindustrien, sier Rune Ekornesvåg, salgsdirektør Ship Design i Kongsberg Maritime.

De nye fartøyene vil redusere karbonutslipp ved bruk av metanoldrevne motorer, vindassistert fremdrift, hybridbatterisystemer og landstrøm. Vindteknologien forventes å redusere utslippene med opptil nitten prosent, i tillegg til 40 prosent-reduksjonen Tärntank allerede har oppnådd på seks tidligere fartøyer.

Kongsberg Maritimes samarbeid med Tärntank startet allerede i 2013, da de designet fire LNG-drevne kjemikalietankskip for selskapet. Disse ble etterfulgt av en kontrakt for ytterligere to fartøy i 2019.