<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg blir majoritetseier i programvareselskap

Kongsberg Gruppen øker investeringene i FutureOn. 

Publisert 2. mai 2023
Oppdatert 2. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
ØKER INVESTERINGENE: Kongsberg Gruppen og konsernsjef Geir Håøy, Foto: Andreas Drange Jensen/FA

 

Et datterselskap i Kongsberg Gruppen, Kongsberg Digital, har økt sin investering i det norske programvareselskapet FutureOn, kommer det frem i en børsmelding tirsdag. 

Selskapet utvikler og leverer digital tvilling-teknologi til energisektoren og er en ledende aktør innen planlegging, prosjektering og livssyklus-optimalisering. Etter investeringen vil Kongsberg Digital være majoritetseier i FutureOn, mens Bentley Systems og FutureOn sin ledelse vil være viktige eiere som vil følge selskapet videre. 

FORNØYD: Shane McArdle, adm. direktør i Kongsberg Digital. Foto: Kongsberg Digital

– Spiller en nøkkelrolle

Med dette ønsker Kongsberg å styrke sin posisjon som et ledende industrielt Software as a Service-selskap som sikrer en helhetlig løsning fra planleggingsfasen til avvikling av prosjekter.

– Denne investeringen spiller også en nøkkelrolle i å utvikle ny teknologi rettet mot fornybar energi. Vi har allerede et solid tilbud innen karbonfangst og -lagring samt hydrogen, og med FutureOn sin teknologi vil vi ytterligere kunne styrke vår satsning mot fornybar energi, som for eksempel havvind, sier Shane McArdle, adm. direktør i Kongsberg Digital.

Før tirsdagens investering hadde Kongsberg Digital en eierandel på 17 prosent i FutureOn, og McArdle har vært styremedlem i FutureOn fra Kongsberg Digital gjorde sin første investering i FutureOn i november 2021.

FutureOn har 38 ansatte og er lokalisert i Oslo, og med kontor i Houston, London, Dubai, Lyon og Perth. Mens Kongsberg Gruppen, som Kongsberg Digital er en del av, har over 12.000 ansatte i 39 land og hadde en samlet omsetning på 31,8 milliarder kroner i 2022. 

FutureOn vil fortsette som et frittstående selskap.