<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansdirektøren i GC Rieber blir sjef i Scana

Pål Selvik går fra jobben som finansdirektør i GC Rieber-konsernet til å bli adm. direktør i Scana.

Publisert 31. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
NY SJEF I SCANA: Pål Selvik. Foto: GC Rieber

 

Pål Selvik er utnevnt til adm. direktør i Scana. Han kommer fra rollen som finansdirektør i GC Rieber-konsernet og tiltrer som adm. direktør 1. september 2023. Han vil etterfølge Oddbjørn Haukøy, som har hatt stillingen som konstituert adm. direktør siden januar 2023.

Selvik er i dag styreleder i Scana. Han vil tre ut av styret før han tiltrer som adm. direktør, og valgkomiteen vil foreslå et nytt styremedlem.

- Selvik har mer enn 20 års erfaring fra aksje- og kapitalmarkeder og tilfører relevant kompetanse fra ulike bransjer, inkludert shipping og offshore. Som styreleder kjenner Selvik Scana godt, og vi er sikre på at han vil være en perfekt match for selskapet og den rette kandidaten til å videreutvikle organisasjonen vår og sørge for at vi leverer på våre ambisjoner, sier Birgitte Feginn Angelil, styremedlem i Scana.

Selvik har hatt stillingen som finansdirektør i GC Rieber-konsernet siden 2008, og er også adm. direktør i GC Rieber Fortuna AS, et investeringsselskap innenfor GC Rieber-konsernet. I tillegg har han lang erfaring fra styreverv i ulike bransjer, som shipping og offshore, eiendom, finans og fra industribedrifter. Selvik har en MBA i finans fra NHH.

Oddbjørn Haukøy går av som midlertidig adm. direktør, men vil fortsatt være del av ledergruppen med spesielt fokus på forretningsutvikling på tvers av porteføljeselskapene. Haukøy er også den nest største aksjonæren i selskapet.