<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tildeles nye kontrakter utenfor Elfenbenkysten

Seasystems' utvikling av fortøyningsløsninger ser ut til å lønne seg – tildeles to nye kontrakter utenfor Elfenbenkysten.

Publisert 28. juni 2023
Oppdatert 30. juni 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
Tildelt to nye kontrakter, Pål Selvik påtroppende konserndirektør i Scana sammen med Oddbjørn Haukøy som har vært midlertidig konserndirektør siden januar 2023. Foto: Scana

 

I en fersk melding onsdag ble det annonsert at Scana-eide Seasystems har fått to nye kontrakter til et «FPSO-prosjekt» utenfor Elfenbenkysten, på sørkysten av Vest-Afrika. «FPSO» står for «flytende produksjon, lagring og lossing» og er et flytende produksjonsanlegg som brukes innen olje- og gassindustrien. 

Samlet har kontraktene en betydelig verdi for Scana på mellom 20 til 50 millioner kroner. 

«Seasystems har jobbet systematisk med å utvikle solide og kostnadseffektive fortøyningsløsninger, og vi ser nå gode resultater av dette arbeidet, sier Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems.

Seasystems leverer fortøyningsløsninger til flytende konstruksjoner, inkludert prosjektledelse, analyser og installasjon. 

Fortøyningsselskapet er eid av det børsnoterte selskapet Scana ASA, et industriselskap innen havnæringene, som utøver aktivt eierskap gjennom å oppfordre til elektrifisering og utslippsreduserende løsninger. 

FPSO-skip Foto: BW Offshore

Det ene prosjektet er en overhaling og oppgradering av et tidligere levert forankringssystem, som selskapet fikk tildelt i april i år. Det andre prosjektet går ut på å overføre væsker mellom to flytende elementer. 

«Disse to tilleggskontraktene bekrefter vår ledende posisjon innen fortøyningselementet», sier Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems. 

De siste ti årene har selskapet levert en rekke store fortøyningssystemer til kunder innenfor det tradisjonelle olje- og gassmarkedet, i tillegg til voksende markeder som LNG-industrien, akvakultur og flytende havvind.