<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte rett før kursfall

Investor Arne Fredly solgte seg helt ut av eiendomsselskapet Entra rett før kvartalsfremleggelse og kursfall.

Publisert 18. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 380 ord
GOD TIMING: Investor Arne Fredly hadde en god exit i eiendomsselskapet Entra. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Etter fjorårets blodbad i norske og svenske eiendomsaksjer fikk selskapene seg en opptur i januar i år. Siden har det kun gått én vei. Eiendomsselskapet Entra er ned 10 prosent så langt i år, og aksjekursen er på nivå med bunnoteringen fra i fjor høst.

Den kjente aksjeplukkeren Arne Fredly kjøpte 500.000 Entra-aksjer til en verdi av 50 millioner kroner i mars, noe som gjorde ham til eiendomsselskapets 25. største eier. I april solgte han seg helt ut, før han igjen begynte med et kjøpetokt i juni. Ifølge aksjonærtjenesten Holdings hadde investoren 211.782 aksjer i starten av juli.

Regnet ved sluttkursen på kjøpsdatoene handlet Fredly aksjer for 20,8 millioner kroner.

På fredag kom eiendomsselskapet med kvartalstall.

Tallene for andre kvartal var røde og bar preg av økte kostnader. Resultatet før skatt endte på minus 1,74 milliarder kroner i andre kvartal, mot minus 327 millioner kroner for samme periode året før.

Fredly brukte de tre dagene før kvartalstallsslippet på å selge alle sine 211.782 aksjer i selskapet. Kursen var da i snitt over 100 kroner og ga Fredly en gevinst på 769.296 kroner.

Etter kvartalstallsfremleggelsen falt Entra-aksjen over 5 prosent, fra 102,50 kroner til 96,80. I dagene som fulgte falt aksjen videre, og tirsdag handles den for 95,15 kroner.

Ikke overraskende

Analytiker Simen Mortensen i DNB Markets var ikke spesielt overrasket over resultatet til eiendomsselskapet, men frykter stigende renter kan skape press.

«Resultatet i seg selv er stort sett som forventet, men som vi har fryktet er ICR og belåningsgrad under press som følge av stigende renter,» sa Mortensen til Finansavisen.

DNB Markets opererer med en hold-anbefaling og et kursmål på 105 kroner pr. aksje for Entra.

Selskapet har solgt eiendom for totalt cirka 4 milliarder kroner det seneste året. DNB Markets mener et svar fra Entra kan være å selge mer eiendom for mellom 10 til 12 milliarder kroner.

«Det vil kunne løse mye for selskapet,» sa Mortensen.

Satser tungt på Røkke

Ifølge Holdings er det Kjell Inge Røkke-dominerte investeringsselskapet Akastor som er Fredlys største posisjon med over 17 millioner aksjer, og en verdi på 185 millioner kroner etter dagens kurs. Rett bak ligger nisjebanken Maritime & Merchant Bank. Fredly har en post i shippingbanken på over 8 millioner aksjer.

Fredly satser også på investorkompis Øystein Stray Spetalen og S.D. Standard ETC. Her har han 37 millioner aksjer, tilsvarende 65 millioner kroner etter dagens kurs.