<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ingeniørgiganten ABB med rekordkvartal

Ingeniørselskapet ABB slo analytikernes forventning, men ordrefall fra Kina kan bli sett på som et svakhetstegn.

Publisert 20. juli 2023
Oppdatert 20. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
ABB LA FREM TALL: Ingeniørgigantens resultater kan bli sett på som et tegn på den bredere økonomien i industrien. Foto: Bloomberg

Industrigiganten ABB kan vise til en omsetning på 8,7 milliarder dollar i andre kvartal 2023, sammenlignet med 8,8 milliarder samme periode året før, en nedgang på 2 prosent.

På forhånd var det ventet en omsetning på 8,1 milliarder dollar, viser konsensustall ABB selv har hentet inn fra analytikere.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger, EBITDA, kom inn på rekordstore 1,4 milliarder dollar i kvartalet, opp fra 1,1 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Selskapet endte med et resultat etter skatt på 906 millioner dollar, en økning på 139 prosent fra 379 millioner dollar andre kvartal i fjor. Inntjening pr. aksje endte på 0,49 dollar i kvartalet, mot ventet 0,47 dollar.

Aksjen er opp 2,3 prosent på Stockholm-børsen.

Svakhetstegn fra Kina

Ordrene fra Kina falt med 9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette kan bli sett på som et svakhetstegn for Kinas økonomi etter lavere enn ventet veksttall tidligere i uken; Bruttonasjonalproduktet (BNP) i Kina viste en oppgang på 6,3 prosent i andre kvartal i år, en vekst på 0,8 prosent fra første kvartal. Ifølge Reuters var oppgangen ventet til 7,3 prosent.

Resultatet til ABB anses som en indikator for tilstanden til den bredere industrielle økonomien, skriver Reuters. Selskapet opplevde også en lavere etterspørsel fra Europas største økonomi, Tyskland.

På den andre siden opplevde ABB en økning i ordre fra USA. Dette veide dog ikke opp for nedgangen sett i Kina og Tyskland. Den totale ordreinngangen falt med 2 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i 2022.