<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Løfter guidingen etter nytt oppkjøp

Inin Group venter nå driftsinntekter på 1,5 milliarder i år etter kjøpet av nytt infrastrukturselskap.

Publisert 2. aug. 2023
Oppdatert 2. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
SHOPPING: Inin Group og konsernsjef Øivind Horpestad har meldt om flere oppkjøp den seneste tiden. Foto: Bård Gudim

 

Inin Group kjøper 100 prosent av aksjene i infrastrukturselskapet Laje fra Ringerikskraft, og oppjusterer samtidig guidingen for årets inntekter og driftsresultat.

– Dette oppkjøpet gjør oss til en stor aktør innen infrastrukturtjenester relatert til strømforsyning, telekommunikasjon, fiber og elektrifisering i østlandsområdet, sier konsernsjef i Inin, Øivind Horpestad.

Tidligere har Inin operert med en inntektsguiding på 800 millioner kroner, men med Laje-kjøpet oppjusteres forventningen til rundt 1,5 milliarder kroner proforma – nesten en dobling. Tallet inkluderer også tidligere kunngjorte oppkjøp.

Proforma driftsresultat ventes nå til rundt 110–115 millioner kroner, mot tidligere 93 millioner.

Bare i løpet av juli meldte Inin Group om kjøp av svenske AlfaTest, som i fjor omsatte for 14,2 millioner svenske kroner, samt norske Banefjell og SLAM Jernbaneteknikk, som omsatte for henholdsvis 103 millioner og 26,5 millioner kroner i fjor.

Halv mrd. i rammeavtaler

Laje oppgis å ha en sterk ordrereserve og rammeavtaler som verdsettes til rundt 490 millioner pr. år. I år anslås inntektene å nå 700 millioner kroner, med et driftsresultat før goodwill-avskrivninger på cirka 20 millioner.

Laje har til nå vært eid av Ringerikskraft, etter at selskapet først ble etablert som Ringerikskraft Service i 2002. Selskapet har hovedkontor i Hønefoss og avdelinger i Oslo, Lier, Ringerike, Maura, Hamar, Lillehammer, Raufoss, Sandefjord og Kongsvinger, med 275 ansatte.

For Ringerikskraft innebærer Laje-salget at selskapet kan styrke satsingen på vannkraft, strømnett og varme, opplyser Alf Inge Berget, som er konsernsjef i Ringerikskraft og styreleder i Laje.

Det ventes at Laje-kjøpet gjennomføres i løpet av tredje kvartal i år. Inin Group finansierer det med kontanter, gjeld samt utsatte earnout-betalinger basert på oppnådde ebitda-resultater i 2023 og 2024.