<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedet nærmer seg bunnen. Vi ser innhenting i 2024

REC Silicon ser bunnen i nær fremtid og øyner innhenting neste år. Moses Lake gjenåpnes etter planen 1. november.

Publisert 15. aug. 2023 kl. 07.07
Oppdatert 15. aug. 2023 klokken 07.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
LA FREM TALL: REC Silicon Foto: Christer Teigen / Finansavisen

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

REC Silicon leverte svakere på driften sammenlignet med fjoråret, men fra første kvartal er utviklingen positiv. 

Omsetningen endte på 36,7 millioner dollar i andre kvartal, sammenlignet med 29,1 millioner i første kvartal, men ned fra fjorårets 45. Selskapet rapporterte også et EBITDA-tap på 8,5 millioner dollar, langt bedre enn forrige kvartals EBITDA-tap på 23 millioner, men svakere enn fjorårets tap på 1,1 millioner.

Resultatet på driften ble også svakere enn fjoråret – minus 12,2 millioner dollar mot et tap på 7,7 millioner i fjor. 

Selskapet har også brent penger i kvartalet og sitter nå på en kontantbeholdning på 15 millioner dollar, etter en reduksjon på 34,1 millioner dollar av kontantbeholdningen i andre kvartal.

Nedgangen i kontanter skyldtes hovedsakelig driftskontantutstrømninger på 22,4 millioner dollar og kapitalinvesteringer på 42,2 millioner.

– Etterspørselen etter produktene våre fra halvledermarkedet ser ut til å nærme seg en stabilisert bunn, sier Kurt Levens, adm. direktør i REC Silicon.

Han understreker imidlertid at selskapet sitter på et overdrevent lager av noen gasser og materialer som fortsatt må fjernes fra verdikjeden. 

– Vi fortsetter å overvåke situasjonen og ser mot en potensiell bedring i løpet av 2024. Restarten av Moses Lake er planlagt til 1. november, og alle innsatsområder går bra, innenfor budsjett og i henhold til tidsplanen, sier han.

Mer informasjon forventes snart angående Moses Lake Polysilicon-avtalen og finansiering, ifølge toppsjefen.