<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal spare strøm

Norsk Hydro iverksetter energieffektivisering, og et første steg vil spare strømforbruk tilsvarende 6.000 husholdninger.

Publisert 1. sep. 2023 kl. 10.51
Oppdatert 1. sep. 2023 klokken 15.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
KUTTER 100 GWH ÅRLIG: Norsk Hydro, ledet av Hilde Merete Aasheim. Foto: Lars Brænden Schram

 

Norsk Hydros fem aluminiumsverk i Norge går i gang med nye tiltak for energieffektivisering. Et første steg vil spare mer enn 100 GWh strøm årlig, skriver selskapet i en pressemelding fredag.

Dette tilsvarer forbruket til 6.000 husholdninger.

De nye tiltakene vil bli gjennomført i flere faser, og først skal verkene øke tempoet med å skifte ut eldre belysning til LED-lys. Samtidig skal et system som regulerer belysningen basert på behov og bevegelse tas i bruk. Systemet kan ifølge selskapet gi opp mot 90 prosent strømbesparelse sammenlignet med tradisjonell belysning. I tillegg til redusert energiforbruk, gir det bedre lyskvalitet.

– Effektiv energibruk er svært viktig for vår konkurranseevne. Med ny teknologi og løsninger innen energieffektivisering ser vi at det er mulig å kutte strømforbruket i fabrikkene ytterligere. Det reduserer kraftbehovet, og gir miljøgevinst både for Hydro og Norge, sier Ola Sæter, leder for Hydros aluminiumsverk, i en kommentar.

Hydros fornybarselskap Hydro Rein skal gjennomføre utrullingen av energieffektiviseringstiltakene i samarbeid med de fem fabrikkene.