<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap fikk ny USA-jobb

Aker Carbon Capture har landet sitt tredje prosjekt i USA, for et mineralproduksjonsanlegg. 

Publisert 6. okt. 2023
Oppdatert 6. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
NY USA-STUDIE: For Aker Carbon Capture, ledet av Egil André Fagerland. Foto: Aker Carbon Capture

 

Aker Carbon Capture er tildelt en mulighetsstudie for karbonfangst for et mineralproduksjonsanlegg i USA, går det frem av en børsmelding fredag. 

Den kombinerte planlagte fangstkapasiteten vil være omtrent 1,5 millioner tonn CO2 per år, basert på Aker Carbon Captures «Big Catch»-konsept.

– Prosjektet representerer et betydelig skritt i vår strategi for å ekspandere inn i det nordamerikanske markedet. Vi skalerer opp for å møte den økende etterspørselen etter karbonfangst, utnyttelse og lagring (CCUS), drevet av sterk støtte fra den amerikanske regjeringen, uttaler Nord-Amerika-sjef Jonah Margulis hos Aker Carbon Capture.

Den tredje i USA

Han viser til ny finansiering gitt gjennom Infrastructure Investment and Jobs Act, og gunstige endringer i CCUS-skattekreditter introdusert av Inflation Reduction Act.

Dagens børsmeldte studie er den tredje for Aker Carbon Capture i USA så langt i år, studier som nå teller over 3 millioner tonn CO2 årlig i dette markedet. 

Aker Carbon Capture er i ferd med å levere syv karbonfangstanlegg i Europa med en samlet kapasitet på én million tonn CO2.