<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Få uker til enorm milepæl

Den etterlengtede åpningen av Moses Lake er bare få uker unna, men REC Silicon er åpne om at markedssituasjonen ikke er slik de hadde håpet. 

Publisert 15. nov. 2023 kl. 07.13
Oppdatert 15. nov. 2023 klokken 14.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kurt Levens i REC Silicon. Foto: Iván Kverme

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

REC Silicon hadde en omsetning på 35 millioner dollar i kvartalet, ned fra fjorårets 37 millioner, mens driftsresultatet endte på 22 millioner dollar, mot minus 20 millioner i fjor.

EBITDA endte på minus 18 millioner dollar i tredje kvartal 2023, mot minus 1 million samme kvartal foregående år.

REC Silicon hadde en kontantbeholdning på 122 millioner dollar ved utgangen av kvartalet. Det er opp fra bare 15 millioner i juni i år og kommer hovedsakelig fra tilleggslån på 140 millioner dollar og en forhåndsbetaling på 30 millioner dollar mottatt fra Hanwha Q Cells.

Moses-oppstart i november

REC Silicon venter første silisiumproduksjon fra Moses Lake i november og sende ut sine første produkter i første kvartal 2024. Oppstarten er i henhold til tidligere offentliggjorte planer og er innenfor budsjett, påpeker toppsjefen.

– Vi fokuserer på å forbedre vår underliggende driftsposisjon til tross for den vedvarende svakheten i halvledersegmentet og solenergimarkedet. Vår underliggende EBITDA har forbedret seg betydelig sammenlignet med samme kvartal i fjor da industrien gikk inn i nedgangstid. Vi er godt posisjonert til å dra nytte av markedet når det henter seg inn igjen, sier Kurt Levens, adm. direktør i REC Silicon.

REC Silicon hadde et salgsvolum av silangass i 754 tonn i tredje kvartal, sammenlignet med 849 tonn i løpet av forrige kvartal. Totale salgsvolumer av polysilisium var 199 tonn i tredje kvartal.