<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utsetter levering fra Moses Lake

REC Sillicon utsetter første leveranse fra produksjonsanlegget Moses Lake i USA.

Publisert 21. mars
Oppdatert 21. mars
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
UTSATT: Silisiumfabrikken til REC Silicon i Moses Lake, Washington. Foto: REC

I november i fjor ga selskapet markedet beskjed om den vellykkede gjenopptagelsen av produksjonsanlegget i Moses Lake, fire år etter nedstengningen. Produksjonen av silisium hadde startet opp igjen. Den første forsendelsen var forventet å skje i første kvartal 2024.

Nå melder selskapet om mulige forsinkelser. Ifølge selskapets årsrapport, presentert torsdag morgen, vil den første forsendelsen komme enten i slutten av første kvartal eller tidlig i andre kvartal.

Selskapet opprettholder dog at anlegget vil være i full drift innen utgangen av året.

I 2018 sparket REC Silicon fire av ti ansatte på prestisjeprosjektet Moses Lake i USA. Et år frem i tid stengte selskapet prosjektet og sendte 100 ansatte på dør. Bakgrunnen var handelskrigen mellom USA og Kina. Dette gjorde at selskapet ikke fikk tilgang til kritiske markeder i Kina.

Spoler vi frem til 2023 varslet silisiumprodusenten at den vil starte opp igjen produksjonen på prestisjeprosjektet. Sørkoreanske Hanwha, selskapets nye storaksjonær, var en viktig prikke i beslutningen. Selskapet inngikk låneavtaler på 140 millioner dollar, garantert av Hanwha, som utgjorde finansieringsplanen for gjenopptagelsen av prestisjeprosjektet.