<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 177 millioner på driften

Norske Skog legger frem tallene for første kvartal.

Publisert 19. apr.
Oppdatert 19. apr.

 

Saken oppdateres.

Det er mange piler som har pekt i feil retning for Norske Skog de seneste månedene. I fjor kollapset prisen på emballasjepapp, som er selskapets nye, store satsingsområde. Samtidig har inntjeningen fra tradisjonell produksjon av avis- og magasinpapir falt som en sten. Aksjen er ned 15 prosent så langt i år.

Fredag la selskapet frem tallene for første kvartal.

Fasit ble et resultat før av- og nedskrivinger, EBITDA, på 76 millioner kroner, ned fra 760 millioner i fjerde kvartal. DNB Markets og analytiker Johannes Grunselius forventet en EBITDA på 93 millioner kroner.

«EBITDA i fjerde kvartal ble vesentlig påvirket av driftssavbruddsforsikring på 625 millioner ved Norske Skog Saugbrugs,» skriver selskapet i meldingen.

Kontantstrømmen fra driften var på minus 69 millioner. Lav inntjening, sesongmessig økning i arbeidskapitalen og restruktureringskostnader, blir nevnt som faktorene.

Driftsresultatet i første kvartal endte med et tap på 177 millioner. Det sendte resultatet før skatt til minus 382 millioner kroner, sammenlignet med positive 586 millioner forrige kvartal. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 7.00