<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektene stupte – men utbyttene fortsetter

Publisert 14. mai
Oppdatert 14. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Gunnar Moe i Rana Gruber. Foto: Iván Kverme

Rana Gruber fortsetter trenden som startet helt siden de gikk på børs – de deler ut utbytte.

I første kvartal er det snakk om 1,29 kroner pr. aksje som skal deles ut til aksjonærene. 

Inntektene falt imidlertid brått. For første kvartal 2024 endte inntektene på 285 millioner kroner – en nedgang fra 493 millioner i samme periode i 2023. 

Nedgangen skyldes primært lavere jernmalmspriser og en forskyvning av en båtlast. Disse inntektene vil bli ført i andre kvartal. Jernmalmprisene avsluttet 2023 på høye nivåer, men falt tilbake i løpet av første kvartal. Dette påvirker inntektsføringen av båter fra fjerde kvartal som hadde endelig oppgjør i første kvartal, i tillegg til den foreløpige prisingen av båter skipet i første kvartal.

– Ved inngangen til andre kvartal ser vi igjen en styrking av jernmalmsprisene, noe som vil gi en tilsvarende positiv effekt inn i andre kvartal, sier Gunnar Moe, adm. direktør i Rana Gruber.

Driftsresultatet endte på 11 millioner kroner, ned fra 186,6 millioner i fjor. Likevel ble bunnlinjen reddet av et voldsomt oppsving som stammer fra verdipapirer på jernmalmpriser. De økte fra minus 15 millioner i fjor, til hele 189,1 millioner kroner i år. 

Det gjorde at bunnlinjen økte fra 97,4 millioner i fjor til 134,2 millioner i år. Det tilsvarer et resultat pr. aksje opp fra 2,63 kroner i fjor til 3,62 pr. aksje i år.