<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjen til værs på ny guiding og ny kontrakt

Kvartalstall og høyere guiding torsdag morgen samt ny Hydro-kontrakt torsdag ettermiddag setter fart på Eqva-aksjen.

Publisert 16. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 296 ord
VARSLER HØYERE INNTEKTER: Eqva og konsernsjef Even Matre Ellingsen. FOTO: Bård Gudim/EQVA

Eqva-datterselskapet BKS Industri har sikret en ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes i Sunnhordland, opplyses det i en melding torsdag.

Kontraktens verdi skal være på rundt 53 millioner kroner.

Eqva-aksjen stiger rundt 11,5 prosent på kontraktsnyheten. Dermed er aksjen opp nærmere 50 prosent hittil i år.

Den nye kontrakten gjelder andre fase i oppgraderingen av ovner ved Hydros aluminiumsverk på Husnes, som innebærer at 120 ovner skal oppgraderes og gjøres mer energieffektive. Dette arbeidet ventes å være utført i tredje kvartal neste år.

BKS Industri sto forøvrig for tilsvarende arbeid i den første fasen i oppgraderingen, som omfattet 80 ovner.

– Vårt samarbeid med Norsk Hydro strekker seg flere tiår tilbake i tid. Hydro er en hjørnesteinsbedrift på Husnes og bidrar med betydelig aktivitet til leverandørindustrien lokalt. Det er fint å få bekreftet nok en gang at en lokal bedrift som BKS og våre dyktige medarbeidere er konkurransedyktige og attraktive, sier daglig leder Trygve Kjerpeseth i BKS i meldingen.

Oppjusterer guiding

Eqva het tidligere Havyard Group. Navneskiftet fant sted i november 2022. Gruppen har også gått fra å være et verftskonsern til å bli et investeringsselskap som omfatter BKS, Fossberg Kraft og eiendomsvirksomhet.

Konsernet la frem kvartalstall torsdag morgen, som viste totale inntekter på 258,1 millioner kroner i første kvartal, en økning på 29 prosent fra samme periode i fjor. Virksomhetsområdet for produkter, løsninger og fornybar trakk opp med en inntektsvekst på 58 prosent.

Etter skatt sto konsernet igjen med et overskudd på 35,0 millioner kroner. I første kvartal i fjor tapte det 0,3 millioner.

Samtidig har Eqva oppjustert inntektsguidingen for inneværende år. Inntektene ventes nå til 650–750 millioner kroner, mens konsernet estimerte mellom 600 og 700 millioner i årsrapporten for 2023.

Målet om en EBITDA-margin på 5–7 prosent holdes imidlertid uendret.