Oljemygg lanseres som brennhett oppkjøpsmål

Pareto Securities øker kursmålet på Eco Atlantic Oil & Gas etter megasuksessen utenfor Guyana og lanserer oljemyggen som et hett oppkjøpsmål.

LETESUKSESS: Ved hjelp av boreskipet «Stena Forth» har Eco Atlantic Oil & Gas og partnerne funnet olje i to bønner på rad utenfor Guyana. Foto: Tullow Oil.
Aksjeanalyse

17. september i fjor sendte Pareto Secutities ut en svært bullish oppdatering på det vesle oljeselskapet Eco Atlantic Oil & Gas, som har eiendeler i Guyana og Namibia.

Blant annet på bakgrunn av bedre klarhet rundt selskapets leteprospekter på Orinduik-blokken utenfor Guyana, sikret finansering for to letebrønner og økt ressurspotensial, ble kursmålet høynet fra 95 til 120 pence og kjøpsanbefalingen gjentatt.

Da vaket selskapets aksjekurs rundt 49 pence på London-børsen.

Ett år senere er aksjekursen tre ganger høyere, og etter at Eco Atlantic har gjort sitt andre funn av to mulige, er Pareto ute med en ny oppdatering. Nå økes kursmålet fra 200 til 235 pence. I tillegg lanseres selskapet som en brennhet oppkjøpskandidat.

Kan mangedobles

Mandag meldte Eco Atlantic og partnerne Tullow Oil, Total og Qatar Petroleum om suksess på letebrønnen «Joe-1», og det kun én måned etter at «Jethro-1»-brønnen ga full uttelling.

– Nok et oljefunn for Eco i Guyana, og vi er henrykt over å ha suksess med begge våre første brønner. Med «Jethro» og «Joe» som to beviste oljefunn på blokken vår i to separate horisonter, og med flere boremål foran oss, er vi på et bra sted, uttalte konsernsjef Gil Holzman i Eco Atlantic, som har en eierandel på 15 prosent i Orinduik-blokken. Tullow eier 60 prosent, mens Total og Qatar eier henholdsvis 15 og 10 prosent.

Etter nyheten skjøt Eco-aksjen opp, og var på et tidspunkt over 200 pence, før den avsluttet dagen på 177 pence; 261 prosent høyere enn samme tid i fjor og 366 prosent opp siden nyttår.

Tirsdag falt aksjen tilbake til 158 pence, og ved 13-tiden onsdag var kursen omtrent uendret. Det betyr at det er nær 50 prosent opp til Paretos kursmål. 

Med fortsatt suksess fremover er det få grenser for potensialet.

«Selv om flere milepæler gjenstår og usikkerheten er høy, estimerer vi mer enn 5x oppsidepotensial til den nåværende aksjekursen, dersom det dypere potensialet blir bevist av fremtidig boresuksess», heter det i den nye Pareto-oppdateringen.

Attraktivt oppkjøpsmål

Dersom de fremtidige letebrønnene mislykkes, ser Pareto en nedside til rundt 120 pence. Før den tid ser imidlertid ikke meglerhuset vekk fra at Eco er slukt av noen andre.

«Med sine seneste funn og eksponering mot den heteste leteregionen i verden, tror vi Eco Atlantic vil være et attraktivt oppkjøpsmål fremover», heter det.

Pareto lanserer store oljeselskaper allerede til stedet i regionen som de mest sannsynlige kjøperne, og trekker frem partnerne Total og Qatar Petroleum som to klare kandidater med sine relativt små eienandeler i blokken.

Den neste triggeren for Eco-aksjen er, ifølge Pareto, «Carapa-1»-brønnen i naboblokken Kanuku, som skal bores i slutten av september med Repsol som operatør.

En beslutning på det videre lete- og avgrensningsprogrammet blir først tatt når resultatene fra denne brønnen foreligger, opplyste Tullow mandag. 

Analytiker-skifte

Inntil i vår var det Shahin Amini som dekket Eco Atlantic for Pareto.

Han har imidlertid startet som ansvarlig for investorrelasjoner hos det Lundin-eide selskapet Africa Oil Corp, som forøvrig er største eier i Eco Atlantic med vel 18 prosent av aksjene.

Nå er Tom Erik Kristiansen Paretos ansvarlige analytiker, sammen med Fridtjof Semb Fredricsson. Gjennom sommeren har duoen nær doblet kursmålet fra 120 pence til 235 pence.

pareto securities
eco atlantic
kjøpsanbefaling
tom erik kristiansen
oljeselskap
guyana
startsidenpromo
oljefunn
oljeleting
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Olje