Sparebank 1 Markets: Anbefaler ikke lenger «kjøp»

Nedgraderer på grunn av den nåværende usikkerheten samt reduserte estimater.

JUSTERER: Sparebank 1 Markets nedgraderer Magseis Fairfield til en nøytralanbefaling fra en tidligere kjøpsanbefaling. Foto: Westcon

Sparebank 1 Markets nedgraderer ifølge en oppdatering Magseis Fairfield til en nøytralanbefaling fra en tidligere kjøpsanbefaling, samtidig som kursmålet nedjusteres til seks kroner fra tidligere 14 kroner, skriver TDN Direkt.

Meglerhuset nedgraderer aksjen på grunn av den nåværende usikkerheten samt reduserte estimater.

Estimatene ned

Analytikerne nedjusterer ifølge nyhetsbyrået ebitda-estimatene for 2019 til 50 millioner dollar, fra tidligere 87 millioner dollar, mens de for 2020 og 2021 nedjusterer til 58 millioner og 87 millioner fra tidligere 95 millioner dollar og 112 millioner dollar.

Omsetningsguidingen nedjusteres til 460 millioner dollar for 2019, fra tidligere 480 millioner dollar, mens de for 2020 og 2021 nedjusteres til henholdsvis 382 millioner og 440 millioner fra tidligere 425 millioner dollar og 463 millioner dollar.

På rett spor

Sparebank 1 Markets mener det nye styret i selskapet har en stor jobb foran seg i å gjenopprette tilliten til markedet, og analytikerne tror den påbegynte «oppvasken» er første steg i riktig retning, skriver TDN Direkt.

«Vi har et godt inntrykk av det nye styret, og tror Magseis som det ledende selskapet i markedet for havbunnsseismikk vil ta sin del av den forventede markedsveksten fremover», heter det.