Søndagens aksjetips

Illustrasjonfoto Foto: Dreamstime
Aksjeanalyse

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,4 prosent sist uke, fra 903,64 til 916,02. Den siste måneden har hovedindeksen steget 3,6 prosent og ligger da 3,4 prosent under all-time high.

Siden nyttår har hovedindeksen steget 14,6 prosent. De siste 12 månedene har den steget 2,3 prosent.

I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.

Bedre balanse

For en uke siden var det en viss ubalanse i utviklingen, med oppgang på fallende omsetning . Det var litt urovekkende, men ikke mer enn det heller.

Sist uke var den gode balansen tilbake. Oppgangen kom på stigende omsetning, mens fredagens lille korreksjon kom på fallende omsetning.

Det ble også ny oppgang i RSI-chartet og den første, fallende trendlinjen ble brutt.

Det gyldne krysset (50-dagers snittet har krysset over 200-dagers snittet) er også blitt enda mer tydelig.

Du kan gjøre dine egne tekniske analyser av alt fra aksjer til valuta og råvarer på forumet

Dette betyr, som forrige søndag, at de tekniske signalene som ble utløst for fire uker siden fremdeles gjelder. Og selv om det kan komme en korreksjon, med ny testing av 900 og kanskje 893 - 888, er det mye som tyder på at oppgangen kan fortsette.

Ny all-time high?

Som forrige søndag blir de kommende ukene viktige for den videre utviklingen på lengre sikt. Holder de positive undertonene i RSI-chartet og hovedchartet, støtter det videre oppgang mot taket i trenden.

Selv om det fremdeles er rom for fall til 830 i den stigende trenden er potensialet på kort sikt også opp mot 930 og 940 - og ny all-time high. Det forutsetter imidlertid at hovedindeksen fortsetter forbi forrige ukes topp på stigende omsetning. 

Det er mest sannsynlig med oppgang, men hovedindeksen bør helst ikke falle tilbake under forrige bunn på 898, og absolutt ikke under 888.

Dette blir avgjørende

Usikkerheten ligger i den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Brytes den vil det være et sterkt signal. Da kan det bli ny all-time high med god margin

Snur RSI ned igjen, etter å ha testet den fallende topplinjen, kan det i beste fall utsette den videre oppgang.

Foto: TradingView