<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå anbefaler analytikerne i DNB Markets «kjøp»

Telenor løftes på Oslo Børs.

    Publisert 15. nov. 2019 kl. 09.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    ANBEFALER KJØP: DNB Markets opprettholder kursmålet på Telenor, med Konsernsjef Sigve Brekke i spissen, på 193 kroner, men tar anbefalingen opp fra «hold» til «kjøp».   Foto: Håkon Mosvold Larsen

    Telenor stengte torsdag på 165,35 kroner. Det innebærer ifølge analytikerne i DNB Markets at verdsettelsen har kommet ned med nesten ni prosent gjennom den siste måneden. 

    «Etter vårt syn kan det se ut som både det negative sentimentet rundt eksponeringen i Asia og bekymringene for økte investeringer knyttet til blant annet 5G oppgraderinger i Norge og Sverige i øyeblikket er overdrevet», heter det i en oppdatering fra meglerhuset. 

    Ser vi på verdsettelsen av sammenlignbare aktører i de nordiske markedene og justerer for aktivitetene i Pakistan og Myanmar reflekterer dagens kursnivå ifølge analytikerne en EV/EBITDA på 9x for selskapets virksomheter i Norden. 

    «Gjennomsnittet for sammenlignbare aktører som Telia, Elisa og Tele2 ligger på tilsvarende EV/EBITDA 11x», heter det i oppdateringen. 

    DNB Markets opprettholder kursmålet på Telenor på 193 kroner, men tar anbefalingen opp fra «hold» til «kjøp».

    Aksjen noteres i skrivende stund til 167,9 kroner på Oslo Børs, opp 1,5 prosent.