<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søndagens aksjetips

    Publisert 17. nov. 2019 kl. 00.01
    Oppdatert 23. nov. 2019 klokken 20.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 394 ord
    TEKNISK ANALYSE: Oslo Børs kan være i ferd med å snu ned igjen. Kommende uke kan avgjøre den videre retningen de neste ukene. Foto: Dreamstime

    Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,4 prosent sist uke, fra 916,02 til 903,58. Den siste måneden har hovedindeksen likevel steget 3,3 prosent og ligger da 4,7 prosent under all-time high.

    Siden nyttår har hovedindeksen steget 13,0 prosent. De siste 12 månedene har den steget 3,7 prosent.

    I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.

    Klar ubalanse

    For to uker siden var det en viss ubalanse i utviklingen, med oppgang på fallende omsetning . Det var litt urovekkende, men ikke mer enn det heller. Det ble ny oppgang påfølgende uke på stigende omsetning.

    Det ble også ny oppgang i RSI-chartet og den første, fallende trendlinjen ble brutt.

    Det gyldne krysset (50-dagers snittet har krysset over 200-dagers snittet) ble også mer tydelig.

    Du kan gjøre dine egne tekniske analyser av alt fra aksjer til valuta og råvarer på forumet

    Sist uke var imidlertid ubalansen tilbake, og hovedindeksen på Oslo Børs falt på stigende omsetning. Ubalansen var også så klar at det lett kan bli etterfulgt av videre fall kommende uke. 

    900-nivået kan bli den første testen, kanskje etterfulgt av en testing av den tekniske støtten på 888 - 893. Og kommer det på stigende omsetning er det et dårlig tegn.

    Ny spennende uke

    Kommende uke blir viktig for den videre utviklingen på lengre sikt. Holder de positive undertonene i RSI-chartet og hovedchartet, støtter det videre oppgang mot taket i trenden.

    Selv om det fremdeles er rom for fall til 830 i den stigende trenden er potensialet på kort sikt også opp mot 930 og 940 - og ny all-time high. Det forutsetter imidlertid at hovedindeksen fortsetter forbi forrige ukes topp på stigende omsetning.

    Hovedindeksen bør helst ikke falle tilbake under forrige bunn på 898, og absolutt ikke under 888. Skjer det, kan det bli verre. Og kommer det på stigende omsetning kan det signalisere videre fall.

    Fortsatt nedover?

    Usikkerheten forrige søndag lå i den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Hadde den blitt brutt ville det vært et sterkt signal. Da kunne det blitt ny all-time high med god margin

    RSI snudde imidlertid ned igjen, etter å ha testet den fallende topplinjen. Det kan bety at den videre oppgangen i beste fall er blitt utsatt.

    TEKNISK ANALYSE: Hovdindeksen på Oslo Børs har begynt å snu ned igjen. Det kan signalisere testing av den tekniske støtten på 900 og kanskje 888-893 kommende uke. Foto: TradingView