Analytiker jekker opp kursmålene og anbefaler flere aksjer

Kursmålene jekkes opp.

Publisert 29. nov. 2019 kl. 10.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
BEDRE TIDER: Sjømatanalytiker Stein Alexander Aukner hever kursmålene på lakseaksjene han følger. Foto: Iván Kverme

Analytiker Stein Alexander Aukner i DNB Markets er ute med en oppdatering hvor han ser nærmere på lakseaksjene på Oslo Børs.

Etter et kvartal (Q3) med svake priser, skattediskusjoner og beskyldninger om prissamarbeid, håper DNB Markets på bedre nyheter i tiden som kommer.

Hever kursmålene

Selv om Aukner har en nøytral vurdering av sektoren, velger han å jekke opp kursmålet på aksjene han følger.

Ifølge Bloomberg hever Aukner kursmålet på Grieg Seafood fra 150 til 160 kroner samtidig som han hever kursmålet på Mowi fra 215 til 220 kroner. Førstnevnte belønnes med en kjøpsanbefaling mens sistnevnte får en hold-anbefaling.

Når det gjelder Austevoll Seafood og Lerøy Seafood så jekkes kursmålene opp fra henholdsvis 102 til 108 kroner og 65 til 70 kroner. Begge aksjene får en kjøpsanbefaling.

Går fra hold til kjøp

Analytikeren har også valgt å gå fra en hold- til en kjøpsanbefaling på Salmar. Kursmålet settes til 460 kroner, hvilket indikerer en oppside på 8,1 prosent fra sist omsatte kurs.

Han har også gått fra hold til kjøp i sin vurdering av Salmones Camanchaca, og gir aksjen et kursmål på 75 kroner, 15,4 prosent høyere enn hva aksjen omsettes for på Oslo Børs.