<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjesjef: – De aksjene investerer vi ikke i uansett om de er billige

ESG får stadig mer oppmerksomhet.

    Publisert 6. des. 2019 kl. 10.22
    Oppdatert 6. des. 2019 klokken 10.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    ESG-KRAV: Det finnes aksjer Leif Eriksrød ikke lar seg frist av. Foto: Eivind Yggeseth

    – Det er ikke så mange sektorer vi permanent styrer unna, sier Leif Eriksrød, aksjesjef i Alfred Berg Kapitalforvaltning, til Finansavisen.

    ESG

    Enkelte bransjer er likevel svartelistet hos aksjeplukkeren, noe som skyldes ESG-årsaker, eller miljømessige, sosiale og forretningsetiske forhold som det heter på godt norsk. Eriksrød trekker i den anledningen frem «fy-ord» som alkohol, tobakk og våpen.

    – Kan du komme med noen konkrete eksempler på slike aksjer?

    – Her i Norge gjelder det Arcus på alkohol. Carlsberg er et annet eksempel. Det gjelder også Swedish Match på tobakk. De aksjene investerer vi ikke i uansett om de er billige, sier Eriksrød.

    Misliker rigg

    Aksjesjefen er heller ikke begeistret for sykliske sektorer i perioder med dårlig lønnsomhet og gjeldsproblemer. 

    – Innen rigg er Seadrill det beste eksempelet. Jeg har ikke noe prinsipielt mot å investere i sektoren, men husk at det finnes perioder med god og dårlig lønnsomhet, sier Eriksrød.

    – Hvor lenge vil du holde deg unna denne sektoren?

    – Lenge, sier Eriksrød raskt.

    Liker laks

    Tidligere denne uken fortalte Eriksrød at han satser hardt på laks ved inngangen til desember. To av topp 5-plasseringene i Gambak er innen denne sektoren, og det er Bakkafrost og Mowi som er favorittene.

    Her finner du aksjesjefens favorittaksjer.