Teknisk analyse – søndagens aksjetips

NED OG OPP: Uken begynte med fall, men ble avsluttet med pen oppgang. Foto: Dreamstime

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,8 prosent sist uke, fra 902,45 til 906,47. Den siste måneden har hovedindeksen falt 0,2 prosent og ligger da 4,4 prosent under all-time high.

Siden nyttår har hovedindeksen steget 13,4 prosent. De siste 12 månedene har den steget 5,6 prosent.

I 2018 ble det en nedgang på 1,8 prosent. I 2017 var oppgangen på 19,1 prosent. I 2016 var oppgangen på 12,1 prosent og i 2015 på 5,25 prosent.

Tynn oppgang

Det spøkte litt for et mulig julerally da hovedindeksen brøt den tekniske støtte på 888-nivået, men det snudde opp igjen onsdag, konsoliderte torsdag og fortsatte opp fredag.

Oppgangen sist uke kom imidlertid på fallende omsetning. Det betyr at ubalansen på Oslo Børs fortsatte og at oppgangen kan bli forbigående.

Det som imidlertid var veldig positivt var at korreksjonen stoppet perfekt på 200-dagers glidende gjennomsnitt, snudde opp igjen og brøt tilbake over 50-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske motstanden på 900-nivået.

I tillegg snudde også RSI perfekt opp igjen og brøt 50-nivået, etter å ha testet den gamle, positive undertonen. Det signaliserte økende stigningstakt.

Du kan gjøre dine egne tekniske analyser av alt fra aksjer til valuta og råvarer på forumet

Julerally?

Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet og hovedchartet holder, støtter det videre oppgang mot taket i trenden. Det betyr også at korreksjoner kan bli forbigående.

Da mangler det bare at omsetningen begynner å utvikle seg i takt med utviklingen i hovedindeksen. Kanskje skjer det kommende uke?

Selv om det fremdeles er rom for fall ned mot 840 i den stigende trenden er det også potensial opp mot 930 og 940 - og ny all-time high. 

POSITIVT: Hovedindeksen snudde perfekt opp igjen etter å ha testet sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt og brøt i tillegg sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt. RSI snudde perfekt opp igjen fra den gamle positive undertonen og brøt tilbake gjennom 50-nivået. NEGATIVT: Omsetningen falt med hovedindeksen i begynnelsen av uken, men fortsatte å falle da det snudde opp igjen. Foto: Tradingview