Aksjesjef forteller om sine fem favorittaksjer

Leif Eriksrød er fremdeles glad i laks.

EN GLAD LAKS: Aksjesjef Leif Eriksrød har fremdeles stor tro på lakseaksjer ved inngangen til 2020. Foto: Eivind Yggeseth
Aksjeanalyse

Aksjesjef i Alfred Berg Kapitalforvaltning, Leif Eriksrød, gjør kun små endring i Gambak-porteføljen ved inngangen til det nye året.

«Starten av året er ofte bra på børsen. Vi får håpe den sterke avslutningen på fjoråret fortsetter inn i det nye året», skriver Eriksrød i en mail til Finansavisen.

Grønn energi

Forvalteren lar seg begeistre av Nel, som han mener er en av få muligheter til å få eksponering mot grønn energi på Oslo Børs.

Han har fremdeles stor tro på laks, og beskriver lakseoppdrett som en megatrend han håper å dra nytte av i tiden som kommer. To av topp 5-plasseringene i Gambak er innen denne sektoren, og det er Bakkafrost og Mowi som er favorittene.

Eriksrød satser også på Adevinta. Selskapet har internasjonal størrelse på rubrikkannonser og muligheter til å delta i en konsolidering av sterkt voksende markeder.

Fremtidsrettet strategi

Til slutt trekker forvalteren frem Tomra, som han mener har en fremtidsrettet strategi innenfor såkalt sirkulærøkonomi hvor gjenbruk blir stadig viktigere. Det teller også til aksjens fordel at selskapet har en høy global markedsandel.