Wall Street-aksjene du trygt kan kjøpe – på tross av virusnedturen

Wall Street-analytikere ser fortsatt oppside i disse fem aksjene.

OPTIMISTISK: Analytikere er ikke bekymret for at Royal Caribbean Cruises vil bli hardt rammet av virusutbruddet i Kina. Foto: AKU

Coronaviruset har nå tatt livet av over 800 personer, og spredningen fortsetter. Det har sendt børser over hele verden nedover. 

CNBC har imidlertid funnet frem til fem aksjer Wall Street-analytikere fortsatt mener det er oppside i, til tross for bekymringene rundt virusutbruddet.

Cruisekjempe

En av dem er Royal Caribbean Cruises, som denne uken leverte sterke fjerdekvartalstall, men samtidig advarte mot at det kan komme flere kanselleringer som følge av coronaviruset.

Aksjen er den siste uken ned cirka 3 prosent.

Macquarie mener imidlertid at frykten rundt selskapet er blåst opp, og tror cruisekjempen kan lene seg på det nord-amerikanske markedet for å komme seg gjennom tubulensen.

– Vi tror ikke coronaviruset vil ha noen særlig påvirkning på det underliggende fundamentet, særlig på grunn av styrken i det nord-amerikanske markedet, sier meglerhusets analytikere til CNBC, og påpeker også at Kina er en liten del av Royal Caribbeans marked.

Netthandel

Også den kinesiske handelsgiganten Alibaba får tommel opp. Bernstein mener at jo flere forbrukere som blir værende hjemme, desto større fordel blir det for netthandelskjempene.

«Vi tror internett- og logistikkbedrifter i Kina er noe skjermet gjennom «onlineification» av alle produkter og tjenester», skriver Bernstein, ifølge CNBC.

«Volumveksten bør forbli solid ettersom flere mennesker vil være hjemme, de vil handle mer på nettet, og har samtidig en tendens til å sende varer hjem til venner og familie fremfor å treffes», påpeker de.

Også Mosaic, den amerikanske handelskjempen Costco, samt flyselskapet Spirit Airlines, får kjøpsanbefalinger.