Pareto: – Tirsdagens nyheter kan trigge kursoppgang

Tirsdag avholder Aker BP kapitalmarkedsdag.

ANALYTIKERNE VENTER SPENT: Hva vil Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik fortelle på selskapets kapitalmarkedsdag? Foto: Eivind Yggeseth

Analytikere TDN Direkt har vært i kontakt med venter fokus på Aker BPs produksjonsutsikter på selskapets kapitalmarkedsdag, særlig i lys av NOAKA-konflikten med Equinor.

Hva vil ledelsen si om utbytte?

Analytiker Christian Yggeseth i Danske Bank Markets tror ifølge TDN Direkt at den videre utbyttepolitikken vil ligge fast. Utover dette vil det bli noe fokus på enkeltfelt slik som Alvheim og Valhall.

Tallknuserne i Pareto Securities regner med at Aker BP vil fokusere på robusthet i produksjonen og planer om økte utbytter.

Kan trigge kursoppgang

«Støttet av sterk balanse, økt kontantstrøm etter produksjonsoppstarten på Johan Sverdrup og fleksible fremtidige investeringer, bør dette skape trygghet i investeringscaset og trigge kursoppgang, skriver Pareto Securities i en oppdatering», ifølge TDN Direkt.

SpareBank 1 Markets venter driftsinvesteringer på 1,5 milliarder dollar for Aker BP i 2020. Meglerhuset tror også på en gjentakelse av utbytteguidingen på 850 millioner dollar for inneværende år.

Mandag omsettes aksjen for 258,90 kroner, ned 0,3 prosent. Det gir selskapet en markedsverdi på litt over 93 milliarder kroner.