Clarksons Platou: Gir investorer en ytterligere sjanse til å kjøpe seg inn i tankaksjer på attraktive nivåer

Analytikerne mener de som kjøper i dag sannsynligvis vil motta sunne utbytter.

ATTRAKTIVE NIVÅER: Clarksons Platou mener coronavirusfrykten gir investorer en ytterligere sjanse til å kjøpe seg inn i tankaksjer på attraktive nivåer. Foto: NTB Scanpix

Clarksons Platou mener ifølge en oppdatering at coronavirusfrykten gir investorer en ytterligere sjanse til å kjøpe seg inn i tankaksjer på attraktive nivåer, skriver TDN Direkt.

Analytikerne mener de som kjøper i dag sannsynligvis vil motta sunne utbytter for fjerde kvartal 2019 og første kvartal 2020.

Midlertidig

Coronaviruset og den fallende etterspørselen er midlertidig, skriver Clarksons Platou, og mener at man bør se en bedring i løpet av andre kvartal.

Meglerhuset peker ifølge nyhetsbyrået blant annet på at EIA estimerer en sterk innhenting i oljeproduksjonen i løpet av andre kvartal, contango i oljepriskurven, og flytende lagring, som kan bidra med ytterligere støtte i løpet av andre kvartal.

«Bunnlinjen er at VLCC-inntjeningene er forventet å returnere til nivåer på 50.000 dollar pr. dag», heter det.

Nedjustering

Kepler Cheuvreux mener på sin side uforutsette hendelser, som coronavirusutbruddet, og de opphevede sanksjonene på Cosco-skipene, kombinert med en sesongmessig nedgang, har tvunget meglerhuset til å nedjustere rateestimatene.

Meglerhuset ser nå VLCC-rater på 64.000 dollar pr. dag i 2020, ned fra tidligere estimat på 72.000 dollar pr. dag. 

I 2021 og 2022 estimerer Kepler Cheuvreux rater på henholdsvis 82.000 og 86.000 dollar pr. dag.

Derimot gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen på Frontline, der kursmålet på 160 kroner opprettholdes.

«Vi foretrekker Frontline i tanksegmentet med deres fokus på større skip, lave kostnader og en klar strategi i fordel av scrubbere», skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.