Ett aksjetips fra DNB Markets

Analytikerne oppdaterer etter tall.

sbanken Foto: Sbanken

For Sbanken, som var ett av mange selskap som presenterte tall for 4. kvartal fredag morgen,  viste fasiten netto renteinntekter på 429 millioner kroner, mot DNB Markets' estimat på 421 millioner kroner. 

Med kostnader på 220 millioner kroner og utlånstap i kvartalet på 24 basispunkter, mot meglerhusets estimater på henholdsvis 178 millioner kroner og 23 punkter, kom EPS for perioden inn på 1,44 kroner mot analytikernes forventninger om 1,67 kroner. 

«I forbindelse med dagens presentasjon vil vår oppmerksomhet i første rekke være rettet mot målsettingene knyttet til innskuddsvekst og kostnadsnivå for 2020, samt på ventet nivå på utlånstap for 2020», heter det i en oppdatering fredag. 

Kursen stengte i går på 70,50 kroner, og DNB Markets har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling på Sbanken, med et kursmål på 86 kroner.

Aksjen faller på Oslo Børs fredag formiddag, ned 5,8 prosent til 66,40 kroner.