Sjefanalytiker: Oslo Børs kan falle ytterligere 20 prosent

Nordea Markets frykter mer uroligheter i aksjemarkedet.

TØFFERE TIDER: Nordea Markets og sjefanalytiker Erik Bruce anbefaler ikke lenger overvekt i aksjer. Foto: Iván Kverme

Nordea Markets tar ned sin overvekt i aksjer. Årsaken til det er urolighetene som har oppstått på verdens børser som følge av coronavirusets spredning.

Usikkerhet rundt viruset og varigheten av det økonomiske tilbakeslaget gjør at meglerhuset forventer store markedssvingninger.

Svake nøkkeltall

Det betyr svake makroøkonomiske nøkkeltall de kommende månedene og det vil ramme inntjening i bedriftene.

– Det er gode muligheter for at markedet har overreagert, men det kan også bli mye styggere enn vi har trodd. Derfor velger vi å nedgradere vårt markedsssyn, sier sjefanalytiker Erik Bruce til Finansavisen.

Knalltøff børsuke

Fredag ettermiddag står hovedindeksen på Oslo børs i 835,84 poeng, ned 0,9 prosent. I løpet av formiddagen var indeksen nede i 814,75 poeng.

Oslo Børs har med andre ord falt nesten 11 prosent på en uke.

– Investorer bør sitte stille. På sikt kommer vi over dette viruset, sier Bruce. Han trekker frem reiseliv, energi og skipstransport som opplagte tapere slik børsene utvikler seg nå.

Kan falle 20 prosent

– Du sier at det kan bli styggere. Hvor mye kan Oslo Børs da falle?

– Vi kan godt falle ytterligere 10-20 prosent fra dagens nivå om viruset sprer seg raskt. Det er en risiko for det, men det er ikke vårt hovedscenario, sier Bruce til Finansavisen.

Nordea Markets tror virusfrykten på et eller annet tidspunkt vil avta. Godt hjulpet av både penge- og finanspolitiske stimulanser regner analytikerne derfor med en rekyl i økonomisk aktivitet og dermed bedret inntjening når viruset mister grepet.